Gaziantep

FETÖ'nün "himmet" davası

18:00 16 Şubat 2017
FETÖ'nün "himmet" davası

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında para topladıkları iddiasıyla 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçundan 20 yıla kadar hapis istenen tutuklu sanıklar Enver Ö, Hasan Ç, Ali Garip O. ve avukatları hazır bulundu. Başka illerde tutuklu bulunan sanıklar Süleyman E. ile Ümit Murat T. ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Mahkeme Başkanı Lütfi Türk, ABD, Almanya, Finlandiya ve Yunanistan'da bulunan firari sanıklar hakkındaki yakalama emrinin infaz edilemediğini söyledi.

Cumhuriyet savcısı, "ByLock" kullanan sanıklarla ilgili bilgiler ışığında sanıkların üzerine atılı suçların değerlendirilmesinde sanık Hasan Ç, Ali Garip O. ve Enver Ö'nün üzerine atılı suçun mahiyetinin değişme ihtimali ve tutukluluk süresi dikkate alındığında tahliyesini, sanıklar Süleyman E, Ümit Murat T'nin kaçma şüphesinin mevcut olduğunu belirterek, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanıklar Enver Ö, Hasan Ç. ve Ali Garip O, mütalaaya bir diyeceklerinin olmadığını belirtti.

Sanık Süleyman E, suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, "ByLock" kullanmadığını öne sürdü.

Ümit Murat T. de iddiaları reddetti.

Mahkeme heyeti, örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullanmadıkları belirlenen sanıklar Enver Ö, Hasan Ç. ve Ali Garip O'nun yurt dışı yasağıyla tahliyesine, diğer iki sanığın atılı suçu işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunmasını, 18 sanığın yurt içi ve yurt dışında kaçak olmasını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.