Gaziantep

İçişleri Bakanı Soylu Gaziantep'te

18:22 22 Şubat 2017
İçişleri Bakanı Soylu Gaziantep'te

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı'nın ardından Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Soylu, toplantının ardından ilk önce Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret edip kent hakkında brifing aldı.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret eden Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Şehrin ülkenin üreten vilayeti ve insanının ortaya koymuş olduğu o sıcak anlayışla memleketi kucakladığını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün buraya bir taraftan referandum süreci içerisinde yaklaşık 10 vilayetimizle güvenlik tedbirlerinin nasıl olması lazım geldiğini aldığımız bir takım tedbirleri nasıl hayata geçireceğimizi ortaya koyan bir değerlendirme yaptık. Bir çok bölgemizde yaptık. İnşallah iki bölgede de yapıp tamamlayacağız."

Bölge toplantılarının ardından tekrardan Gaziantep'e geleceğini ve valiler, jandarma komutanları, il emniyet müdürleri ve tüm güvenlik birimleriyle birlikte 'Gaziantep'te neler yapabiliriz' düşünceyle buluşacağını aktaran Soylu, "Arkadaşlarımız çok başarılı operasyonlar, organizasyonlar ve güvenlik konusunda da hakikaten altı çizilecek takdir edilecek adımlar atıyorlar. Bütün şehir atıyor bu önemli. Biz burada nasıl ve neler yapmalıyızı bir kez daha kendileriyle beraber değerlendirme fırsatı elde ettik." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı'nın hem Türkiye'ye hem de kentte büyük katkıları olduğunu anlatan Bakan Soylu, bakanlığı, kadın kolları teşkilatında izler bırakan Şahin'in başarılarını sevilen yerel yöneticilikle taçlandırdığını kaydetti.

Türkiye'de en çok ihtiyaç duyulan süreçlerden bir tanesinin gençlerin rol model aramaları olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Gaziantep'i kutlamak ve tebrik etmek gerekiyor çünkü Türkiye'de bütün bu zor dönemler içerisinde ayakta kalmış, milletine hizmet için çaba sarf eden başarılı bir kadına büyükşehir belediye başkanlığı unvanını verdi ve onu başarılı bir şekilde yürütüyor. İşte gençlerimizin yarından ümidimiz olanların ortaya koyduğu ve takip ettiği rol modellere ihtiyacı vardır. Siz bunu da yaptığınız hizmetlerle taçlandırıyorsunuz. Minnettarız ve müteşekkiriz. İnşallah memleketimizin başka noktalara taşınmasını isteyenlere karşı bu pozitif mücadele biçimi ve bunun ruhu inanıyorum ki bu kötücü duyguları perişan etmektedir. Tekrar hem size teşekkür ediyorum hem büyükşehir belediyesinin tüm personeline teşekkür ediyorum."

Şahin ise ülkeni güvenlik meselesinin en hayati konu olduğunu dile getirdi.

Bakan Soylu'ya ziyaretleri Şahin, "Sayın bakanım biz gücümüzü Cumhurbaşkanımızın liderliğinde takımımızdan, hükümetimizden ve sizlerden alıyoruz. Size olan güven Anadolu kadınına güvendir" diye konuştu.

Fatma Şahin, ziyarette Soylu'ya bakır işlemeli yöresel hediyeler takdim etti

Ziyarette Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de Soylu'ya eşlik etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.