Gaziantep

"Ekonomide Üretime Katılan Eller" Projesi

11:56 05 Mart 2017
"Ekonomide Üretime Katılan Eller" Projesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen "Ekonomide Üretime Katılan Eller" projesi kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla satış günleri gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odasından (GSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışına, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, TOBB Güneydoğu ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya ve üyeler katıldı.

Konukoğlu, burada yaptığı konuşmada, kadınların üretime katılmasının önemini vurgulayarak, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Üretime Katılan Eller" projesinin her geçen yıl gelişmesine katkı sağlayan kadınlara teşekkür etti.

Kadınların iş hayatına daha fazla katılmasının ülke ekonomisinin büyümesi için gerekli olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve Gaziantep’in 2023 hedeflerine ulaşması için sadece erkeklerin çalışması ve üretime katılması yeterli değildir. Hedeflerimize ulaşmak için daha fazla kadın girişimcimizin üretime ve çalışma hayatına girmesi gerekiyor. GSO olarak bütün kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Bu başarılı projeleri dolayısıyla bütün kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Akkaya da kadınların, evlerinde ürettikleri ürünleri, ücretsiz kurulan stantlarda satarak, ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti.

Etkinliği 5. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Akkaya, etkinlikte 63 girişimci kadının stant kurduğunu kaydederek, "Stantlarda ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakış, el işi, takı ve giysilerin yanı sıra pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyecekler satışa sunuldu. Bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.