Gaziantep

"Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" Projesi

13:13 20 Mart 2017
"Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" Projesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen "Şimdi Gaziantep Zamanı" Projesi kapsamında taksicilere turizm farkındalığı eğitim gezisi düzenlendi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de turizm hareketliliği başlatarak bölgenin her alanda lider kenti Gaziantep'i turizm alanında dünya kenti yapmak üzere belediyece yürütülen "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" Projesinin çalışmalarına devam ediliyor.

Bu kapsamda farklı sektörlerden esnaf ve öğrencilere kadar şehrin tarihi, turistik alanları, kültürel mirasları ve gastronomisi hakkında bilgiler veriliyor.

Gaziantep'in bölge turizmi açısından önemini vurgulamak amacıyla Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle hayata geçirilen "Turizm İletişim Eğitimi" çalışması kapsamında, 2 ayrı grup oluşturularak 100'e yakın katılımcıya gün boyu süren turizm farkındalığı eğitim gezisi organize edildi.

Tarihi, kültürel ve turistik mekanların tanıtımı çerçevesinde gerçekleştirilen geziye tarihçi yazar Talha Uğurluel de katıldı.

Müzeler, kervansaraylar, hanlar, çarşılar ve tarihi konakların ziyaret edildiği etkinlikte Uğurluel, taksicilere turizm zenginliklerini anlattı.

Projenin başarılı olacağına inandığını belirten Uğurluel, taksicilerle bir araya gelerek şehrin kervansarayları, bedestenleri, hanları, çarşıları ve tarihi konaklarını dışarıdan bir gözle Gazianteplilere göstermeye çalıştıklarını anlattı.

Uğurluel, proje çerçevesinde Türkiye'nin dört bir yanından insanların Gaziantep'e geleceğini belirterek, "Kentin diğer şehirlerden farkını, detayları ve lezzetleri yerinde görüp tatmaya çalışacaklar." ifadesini kullandı.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası yetkilileri de gezinin çok faydalı olduğunu belirterek, belediyeye teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.