Gaziantep

Eğitimde Gaziantep’in Değerleri sergisi

17:24 27 Mart 2017
Eğitimde Gaziantep’in Değerleri sergisi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 53. Kütüphaneler Haftası kapsamında Eğitimde Gaziantep’in Değerleri fotoğraf sergisi açıldı.

Beyazhan Kent Müzesinde düzenlenen sergide Sıtkı Severoğlu, Halit Ziya Biçer, Dr. Samet Bayrak, Akten Köyluoğlu, Bilge Kazaz, Ercüment Asaf Yanıç, Sayman, Asiye Tolunay Battal, Asiye Ilıman, Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği ve Paklava Sergisi'nin arşivinden derlenen 58 fotoğraf yer aldı.

Gaziantep Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Emin İnce, serginin açılışına bir nebze de olsa katkı sağladıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Sergide fotoğrafları yer alan insanları gördükçe dostluğun, arkadaşlığın kıymetli olduğunu anladığını belirten İnce, "Günümüzde insanlar okul arkadaşlarını bile tanımıyor. Eskiden dostluklar çok kıymetliymiş. Bu değerlere tekrar dönmemiz gerekiyor. Sanal dünyadan çıkıp dostluğa, arkadaşlığa, aileye daha çok bağlanmamız gerekiyor. Burada bizim de okulumuzun 84 yıllık tarihi sergileniyor." dedi.

Sergiyi ziyaret edenlerden Sadık Çınar da 1972 yılında Gaziantep Lisesinden mezun olduğunu ifade ederek, "Çok duygulandım. Geçmiş yıllara gittim. Öğretmenlerimin fotoğraflarını gördüm." dedi.

Ziyaretçilerden Özge Uğraş da sergide dedesinin ilkokul fotoğrafını gördüğünü belirterek, çok değişik duygular yaşadığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Sergiye İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız, Dr. Samet Bayrak, Bilge Kazaz, Ercüment Asaf Yanıç, Gaziantepli yazar Akten Köylüoğlu katıldı.

Sergi 16 Nisan Pazar gününe kadar gezilebilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.