Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kariyer Günleri

15:50 25 Nisan 2017
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kariyer Günleri

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, gençleri girişimci olmaya çağırarak, "Ulaşabileceğiniz hayal kurun. Hayali proje olarak dönüştürün, iş yaşamını merdiven olarak düşünüp basamakları teker teker çıkın ki yorulduğunuzda düşeceğiniz yalnız bir basamak olsun." dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kariyer Günlerine katılan Konukoğlu, konuşması öncesi izlettirilen öz geçmişine değinerek, iş hayatının filmde anlatıldığı kadar kolay olmadığını, yarım asırlık çalışma hayatının her aşamasında merdivenleri tek tek tırmandığını, çok çalışarak bugün bulunduğu yere geldiğini söyledi.

Gençlere, mütevazı olmaları ve sivil toplum kuruluşlarında görev almaları çağrısında bulunan Konukoğlu, "Ulaşabileceğiniz hayal kurun. Hayali proje olarak dönüştürün, iş yaşamını merdiven olarak düşünüp basamakları teker teker çıkın ki yorulduğunuzda düşeceğiniz yalnız bir basamak olsun." dedi.

Konukoğlu, başarılı olmak isteyenlerin çok çalışması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çok çalışın. Çok çalıştığımdan dolayı huzurlu ve mutluyum. Çalışma hayatında sizden yukarıdakine bakarak hırslanın, sahip olduklarınıza sahip olmayanları görerek mutlu olun, kıymetini bilin. Ancak, hırsınızın aklınızın önüne geçmesine sakın izin vermeyin. Başarıda ailenin çok önemli rolü var. Eşimin desteğini her zaman hissettim. Kendimi iş yaşamına kaptırdıysam, eşimin sağladığı destek sayesindedir. Çocukların eğitimi dahil her şeyle yakından ilgilendi. Gözüm arkada kalmadı. Bana çocukları sevmek kaldı. Ancak şuna da dikkat ettim işi eve, evi işe taşımadım. Bunu sağlayabildiğiniz ölçüde başarılı olursunuz. Ailedeki sevgi, saygı ve samimiyet, aile ve iş yaşamının huzur ve mutluluk iksiridir. Aman bu iksirden mahrum kalmayın."

Zenginliğin bir noktadan sonra insanların yaşamında hiçbir değişiklik yapmayacağını, geldiği nokta itibarıyla artık kendisi için değil, ülkesi, milleti için çalıştığını ve bundan da mutlu olduğunu vurgulayan Konukoğlu, aile şirketlerinde en önemli sorunun sistem kurmamak olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin değiştiğini ve geliştiğini anımsatan Konukoğlu, "Türkiye nereden nereye geldi? Bunu bir düşünün. Türkiye’nin geleceğinden endişem yok. Gelecek Türkiye’nin, sizler önce kendinize, sonra milletimize ve ülkemize güvenin." diyerek sözlerini tamamladı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Konukoğlu'na etkinliğe katılımından dolayı plaket takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.