Gaziantep

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır:

15:25 29 Mayıs 2017
TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Satır:

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mihrimah Belma Satır, gıda bankacılığıyla işletmelerin hem kullanılmayacak, tüketilmeyecek duruma gelebilen mallarını değerlendirmiş olacağını, hem de devlet tarafından sağlanan vergi avantajlarından yararlanacağını söyledi.

Satır, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Satır, yemek israfının önlenmesi ve gıda bankacılığının yaygınlaştırılması amacıyla 1 Haziran 2016'da Dilekçe Komisyonu Genel Kurulunca alınan karar gereği komisyona bağlı "Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu"nun kurulduğunu anımsattı.

Bu kapsamda kurulan gıda bankacılığı uygulamasına yönelik Türkiye'nin çeşitli yerlerine ziyaretler yapacaklarını aktaran Satır, ilk ziyareti Gaziantep'e gerçekleştirdiklerini belirtti.

Satır, gıda bankacılığının uluslararası düzeyde incelenmesi gereken bir konu olduğunu vurgulayarak, "Gıda bankacılığı, işletmelerin stoklarında bulunan gıda, yiyecek, yakacak ve temizlik maddelerinden son kullanma tarihi yaklaşmış, paketleme ve üretim hatası bulunan, ihracat veya ihtiyaç fazlası gibi sebeplerden dolayı değerini kaybeden, zayi olan maddelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayan, işletmelerle dernekler ve vakıflar arasında köprü oluşturan bir organizasyondur." dedi.

Satır, gıda bankacılığının Türkiye'de uygulanan önemli sistemlerden birisi olduğunu belirterek, "Bunu incelediğimizde 'daha farklı olarak neler yapılabilir?' onun çalışmalarını yapıyoruz. Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi kimseler arasındaki ilişkiyi daha rasyonel hale getirmeye çalışıyoruz. Gaziantep, bu konuda örnek bir il. Bu konuda ilk ziyareti Gaziantep'e yaptık. Gıda bankacılığı yapan dernekleri davet ettik, onları dinledik." ifadesini kullandı.

Gıda bankacılığıyla hem israfın önüne geçilmesini, hem de sosyal sorumluluk bilinciyle ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Satır, şunları kaydetti:

"Gıda bankacılığıyla devlet tarafından teşvik edilerek bedelsiz olarak sağlanan yardımlar aracılığıyla açlık ve yoksulluk koşullarının hafifletilmesini amaçlıyoruz. Kurulan bu organizasyon sayesinde işletmeler hem kullanılmayacak, tüketilmeyecek duruma gelebilen mallarını değerlendirmiş olacak, hem de devlet tarafından sağlanan vergi avantajlarından yararlanacaklar. Öte yandan gıda bankacılığı aracılığıyla sosyal adaletin sağlanmasına yönelik adımlar atılmakta ve israfın önüne geçilmeye çalışılmaktadır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.