Gaziantep

Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü

16:53 31 Mayıs 2017
Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü

Gaziantep İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği (İHH) Başkanı Engin Erbatan, "Mavi Marmara saldırısı işgalcilere ve siyonistlere karşı yükselen bilincin bu topraklardaki son halkasıdır." dedi.

Erbatan, dernek binasında düzenlediği toplantıda Mavi Marmara gemisindeki insanların muhtaç insanlara ulaşmak için yola çıktığını söyledi.

İsrail'in 31 Mayıs 2010'da gerçekleştirdiği saldırıda 10 kişinin şehit olduğunu anımsatan Erbatan, "10 insani yardım gönüllüsü ve Mavi Marmara'nın misyonu İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır." dedi.

Saldırıyı gerçekleştiren askeri ve tüm sivil yetkililerin yargılanmasını istediklerini ifade eden Erbatan, "Mavi Marmara saldırısı işgalcilere ve siyonistlere karşı yükselen bilincin bu topraklardaki son halkasıdır." ifadesini kullandı.

Saldırı sırasında Mavi Marmara'da bulunan Yusuf Özçoban da daha önce Amerikan filmlerinde gördüğü operasyon sahnelerini İsrail’in kendilerine yaşattığını söyledi.

O günü asla unutamadığını ifade eden Özçoban, "Arkadaşlarım şehit olunca ben de kendimi şehit ettirmek istedim. Ama nasip olmadı." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.