Gaziantep

Gaziantep'te FETÖ/PDY operasyonu

16:54 08 Haziran 2017
Gaziantep'te FETÖ/PDY operasyonu

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finans sağladıkları öne sürülen şirketlere yönelik operasyonda bir şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, örgüte finans sağlayan zanlıların adresleri ve sahibi oldukları 3 şirkette arama yaptı.

Aramalar sonucu şirket yetkilisi E.K. gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametgahları ve iş yerlerinde yapılan aramalarda gümüş üzerine Arapça harflerle el yazısıyla işlenerek kolye haline getirilen, illerde üst düzeydeki FETÖ/PDY mensuplarına verildiği ve örgüt mensupları tarafından sözde "örgüt nişanı" olarak kullanıldığı tespit edilen, "Kıtmir duası"nın olduğu madalyon bulundu.

Ayrıca, FETÖ/PDY elebaşı tarafından yazılan, içinde iki şiirin bulunduğu tablo, yasaklı yayınevlerinin bastığı 2 kitap ve bir miktar döviz ele geçirildi.

Şirketlere ait muhasebe kayıtlarının bulunduğu çok sayıda doküman ve dijital materyale el koyan polis, soruşturmayı sürdürüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.