Gaziantep

Gaziantep'te sokak iftarı

09:57 10 Haziran 2017
Gaziantep'te  sokak iftarı

Gaziantep'in Araban ilçesinde mahalle sakinleri, aralarında topladıkları paralarla sokakta kurdukları iftar sofrasında oruç açtı.

Mehmet Gökçek Mahallesi'nde ikamet eden yaklaşık 150 kişi, aralarında para toplayarak iftarlık yemekler hazırladı.

Trafiğin az olduğu Garip Baba Sokağı'na iftar sofrası kuran vatandaşlar, komşuluk ilişkilerini geliştirmek üzere bir araya geldi.

Mahalle sakinleri, sokaktaki sofrada iftar etti.

Ülkenin birlik ve beraberliği ve vefat eden komşuları için dualar eden vatandaşlar, bereketli iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

Mahallelilerden Ahmet Kiraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşuluğun unutulmaya başladığını ifade ederek, eskiden olduğu gibi tekrar kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir organizasyon yaptıklarını söyledi.

Kiraz, şunları kaydetti:

"On bir ayın sultanı ve rahmet ayı ramazanda iftar sofrasının bereketini paylaşarak günümüzde her geçen gün yok olmayla karşı karşıya olan iyi komşuluk ilişkilerinin eskiden olduğu gibi yeniden sağlanması için bir araya geldik. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz imece usulü iftarı bundan sonraki ramazan aylarında da düzenleyerek eski birlik ve beraberliği yeniden sağlamaya çalışacağız. İftarımıza yaşlısıyla, genciyle, kadın, erkek ve çocuk, tüm mahalle sakinleri geldi. Közde demlediğimiz çay eşliğinde mahallenin yaşlılarının anlattığı eski akrabalık ve komşulukları dinledik. Muhabbet ettik. Bir nevi eski ramazanları canlandırmaya çalıştık."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.