Gaziantep

FETÖ toplantıya geç kalanlara para cezası kesmiş

11:02 30 Haziran 2017
FETÖ toplantıya geç kalanlara para cezası kesmiÅŸ

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, örgütün polis memurları "mahrem imamı" A.Ö, sohbet toplantılarına katılan emniyet personelinden himmetin yanı sıra toplantıya geç kalmaları halinde ceza olarak para toplandığını itiraf etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "mahrem imamlar"a yönelik operasyonun Gaziantep ayağında yakalanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmayı talep eden eski memur A.Ö, örgütün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Gaziantep'teki görevinin toplantılara katılanlarla sohbet etmek olduğunu belirten A.Ö, toplantıların içeriği hakkında şu beyanlarda bulundu:

"Bazen Fetullah Gülen'in açıklamalarının yer aldığı 'Bamteli' dinlenirdi. 'Selim' kod isimli kişi, himmet konularından bahsederdi. Her ay borcu olandan maaşının yüzde 5'i, olmayanlardan yüzde 10'u oranında himmet toplanırdı. Grup sorumlusu kişi, paraları toplayıp bana teslim ederdi.

Ben de 'Selim' kod isimli şahsa verirdim, ayrıca toplantıya geç katılanlardan ceza olarak para toplanırdı. Bu paralar 'Aydın' isimli kişi tarafından toplanırdı."

- İmamlarla toplantı

"Arif" kod isimli A.G'nin "mahrem imamlar"la toplantı yaptığını kaydeden A.Ö, "Bu toplantıda alınacak himmetler, yapılacak sohbetlerin organizasyonu konuşuldu, ayrıca 'mutfak' olarak isimlendirilen faaliyetin teşvik edilmesi yönünde hususlar konuşuldu. 'Mutfak' denilen olay, herkesin bağlı olduğu kamu kurumlarında önem ve gizlilik arz eden hususları anlatması ve bunların arşivlenmesidir. Sohbet toplantılarına katılanların bu yönde çalışması konusunda teşvik edilmesi bizlere söylendi." ifadelerini kullandı.

A.G'den sonra 2015 yılında "Harun" kod isimli şahısla, 2016 yılında da "Emin" kod adlı kişiyle iletişim kurduğunu aktaran A.Ö, şunları kaydetti:

"Emin' kod isimli, gerçek ismi Emre olan, Zirve Üniversitesinde öğretim görevlisi olan şahıs, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra evini satıp ayrıldı. Nereye gittiğini bilmiyoruz. 'Gaybubet evleri' denilen FETÖ yapılanması içinde evler var. Özellikle izini kaybettirmek isteyenler bu evlerde kalıp herhangi bir sigortalı işte çalışmaksızın, ikamet belirtmeksizin gizlenebiliyordu. 'Emre' isimli şahıs da bu şekilde izini kaybettirmiş olabilir. 'Emre' isimli şahıs, benim haricimde, 'Fadai' ve 'Namık' kod isimli kişilerden de sorumluydu.

Bu şahıslar da benim gibi sohbet toplantıları veriyordu. 'Namık' kod isimli şahıs, benimle birlikte 'mahrem imamlar' operasyonunda gözaltına alınan kişidir."

A.Ö'nün cumhuriyet savcılığındaki sorgusunda şüphelinin fotoğrafını teşhis ettiği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 26 Nisan'da "mahrem imamlara" yönelik Türkiye genelinde düzenlenen operasyonun Gaziantep ayağında yakalanan 28 şüpheliden 19'u tutuklanmış, A.Ö'nün de aralarında bulunduğu 9 zanlı adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.