Gaziantep

İş dünyasının reform beklentisi

16:19 27 Temmuz 2017
İş dünyasının reform beklentisi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecinin tamamladığını belirterek, "Şimdi yeni bir atılım süreci başlatmamız gerekiyor. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız." dedi.

Hıdıroğlu, odanın Temmuz ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, başta FETÖ'nün darbe girişimi olmak üzere geçen yılın ülke adına oldukça stresli bir dönemi geride bıraktığını söyledi.

Bu stresli testin yanı sıra Türkiye'nin, yakın coğrafyasında, en zor koşullar altında hiç kimsenin yapamayacağını kendi halkından aldığı güçle geride bıraktığını anlatan Hıdıroğlu, şöyle konuştu:

"15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Şimdi yeni bir atılım süreci başlatmamız gerekiyor. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artırmalı, demokratik kazanımlarımızı güçlendirerek daha ileriye taşımalıyız. Bütün bunlar için ortak akılla ve istişare içinde yeni bir reform süreci başlatmalıyız. Bizler iş dünyası olarak ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük azimle çalışarak Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız."

Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak lokomotif kentlerden birinin Gaziantep olduğuna işaret eden Hıdıroğlu, kalkınmanın temel taşlarından ekonomi, hukuk ve adaletten geçtiğini vurgulayarak, birlikte mücadele ederek iyi bir geleceğin inşa edilebileceğini kaydetti.

Hıdıroğlu, Türkiye'nin en büyük bin firması arasında Gaziantep'in 58 firmayla yer aldığını, bu sayının her yıl arttığını, önümüzdeki yıl daha da artmasını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.