Gaziantep

Antep lahmacunu tescil yolunda

16:47 02 Ağustos 2017
Antep lahmacunu tescil yolunda

Gastronomi alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"nda yer alan "Gaziantep lahmacunu" için coğrafi işaret almak üzere önemli bir aşamaya gelindiği bildirildi.

Gaziantep Ticaret Borsasından (GTB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Patent ve Marka Kurumunun "Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni"nin 10. sayısında coğrafi işaret tescil başvuruları kabul edilen ürünler ve şehirleri yer aldı.

GTB tarafından coğrafi işaret tescil çalışmaları yürütülen "Antep lahmacunu", yayımlanan bültende Gaziantep adına coğrafi işaret almak için askı sürecine çıkarılan ürünler arasında yer aldı.

Antep lahmacunu üç ay askıda bekleme sürecinin ardından Gaziantep'in tescilli ürünleri arasındaki yerini alacak.

Antep lahmacununun coğrafi işretle tescil edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, Gaziantep mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinin başında gelen lahmacun için Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde yaklaşık bir yıldır çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Geleneksel lezzetin yapımında kullanılan ürünler ve hazırlanış şeklinin ayırt edici özellikleri bulunduğunu ve titiz çalışmalar sonucunda belirlendiğini anlatan Bayram, üç aylık bir bekleme sürecinin ardından Antep lahmacununun Gaziantep adına tescil edilmesini beklediklerini aktardı.

Bayram, "Son bir ay içerisinde fıstık ezmesi ve Antep firiğinin ardından Antep lahmacununun da şehrimiz adına coğrafi işaretle tescillenecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Geleneksel yemeklerimizin coğrafi işaretle tescillenerek koruma altına alınması, hem mutfak kültürümüzün gelecek nesillere taşınmasına, hem de dünya çapında tanıtılmasına katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.