Gaziantep

GTO'nun girişimleriyle meslek lisesinde triko bölümü açıldı

14:37 21 Ağustos 2017
GTO'nun girişimleriyle meslek lisesinde triko bölümü açıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) triko sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin talepleri doğrultusunda sektörü geliştirmek ve nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla girişimlerde bulunarak Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinde Triko Bölümü'nün açılmasını sağladı.

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, yaptığı açıklamada, odanın 20 Nolu Triko-Örgü-Tığ İşi ve Çorapçılar Meslek Komitesinin öncülüğünde triko sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı girişimlerin sonuçlanmaya başladığını bildirdi.

Triko sektörünün önemine değinen Hıdıroğlu, sektörün binin üzerinde işletmesi ve 80 milyon adeti aşan üretimiyle Türkiye’nin beşinci büyük ekonomisi Gaziantep için lokomotif sektörlerden biri olduğunu ifade etti.

Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinde (MTAL) açılan Triko Bölümünün sektöre ve eğitime önemli katkı sunacağına inandığını belirten Hıdıroğlu şunları kaydetti:

"Triko sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarımızın talepleri doğrultusunda sektörü geliştirmek ve nitelikli ara eleman ihtiyacını ivedilikle karşılamak amacıyla gerekli girişimlerde bulunarak Gaziantep Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesinde Triko Bölümü’nün açılmasını sağladık. Bu bölümde yetişen gençlerimizin sektör için, Gaziantep ekonomisi için önemli başarılara imza atacak yetkinlikte gençler olarak mezun olacaklarından şüphem yok."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.