Gaziantep

3. Etkin Belediyeler Proje Yarışması

12:19 22 Ağustos 2017
3. Etkin Belediyeler Proje Yarışması

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından 3'üncüsü düzenlenen "Etkin Belediyeler Proje Yarışması"nda ödülünü alan belediyeler belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya toplam 76 belediye ve bağlı kuruluşu 137 projeyle katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından belediyelerin katıldığı yarışmanın, Ankara Green Park Otel'de düzenlenen ödül töreninde, çevre ve altyapı projeleri, iyi yönetim projeleri, sosyal-ekonomik ve kültürel projeler, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projeler konularında belediyecilikte yenilikler yapan projelere ödülleri verildi.

Çevre ve altyapı projeleri kategorisinde Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresinin (GASKİ) "Merkez Atık Su Çıkışı Arşimed Burgulu Hidroelektrik Santrali" projesi birincilik ödülüne layık görüldü.

GASKİ ödülünü, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ) ile paylaştı. İSKİ ise yarışmaya "Su Yönetimi" projesi ile girdi.

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, "Güneş Panelleriyle Mahalle İçme Sularını Klorlamak ve Otomatik Klor Dozaj Kontrolü Sağlamak" projesiyle ikincilik, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, "Minik Minik Ellerim Susuz Büyümez Düşlerim" projesiyle üçüncülük elde etti.

GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan, türbin uzunluğu olarak dünyanın en büyük Arşimet Burgulu Enerji Türbini olma özelliğine sahip tesis, kasım ayında devreye alındı.

Arşimet burgulu türbin, monte edildiği yerdeki alt ve üst sular arasındaki kot farkından kaynaklanan potansiyeli elektrik enerjisine dönüştürüyor.

Yüksek basınçlı suyun sarmal düzene hızla girmesi, yatağın içerisinde arşimet burgusunun dönmesine sebep oluyor. Bu dönme sonucunda elektrik üretimi yapılıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.