Gaziantep

İmalathaneye iş makinesiyle girip çıkıyor

16:12 22 Ağustos 2017
İmalathaneye iş makinesiyle girip çıkıyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde inşaat malzemesi üreten bir imalathanenin, Çevre Yolu yol yapımı nedeniyle giriş çıkışları kapatılınca iş yeri sahibi, imalathaneye iş makinesi yardımıyla girip çıkıyor, iş yerindeyse üretim durdu.

Gaziantep-Hatay karayolu Yeşiyurt Çevreyolu mevkisinde, inşaatlarda ısı ve ses yalıtımı için kullanılan bimsblok üretimi yapan İsmet Kuş, karayolu çalışması nedeniyle iş yeri yanından geçen karayoluna 5 metrelik duvar yapınca 3 yıldır işlettiği imalathaneye giriş çıkış kapandı.

İmalathanede üretimi durdurduklarını ve çalışan 12 işçisiyi evine gönderdiklerini belirten Kuş, 10 gündür ya 1,5 kilometrelik bir yoldan yürüyerek ya da duvar üzerinden forklift ya da kepçe yardımıyla iş yerine girebildiğini söyledi.

İmalathaneye bekçi bıraktığını belirten Kuş, kendisininse belli aralıklarla gelip kontrol ettiğini kaydetti.

Gazetecilere konuşan Kuş, imalathaneyi açarken 2013 yılında Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünden giriş çıkış izni aldıklarını ifade ederek, yetkililerce giriş çıkış yolunun düzenleneceği belirtilmesine ve bu konuda belge olmasına rağmen sorunun düzeltilmediğini söyledi.

Ülke ekonomisine katkı sağlayan ve istihdam yapan işletmede üretimin durduğunu kaydeden Kuş, imalathaneye hammaddeyi getiremediklerinden dolayı daha önce almış oldukları siparişleri yerine getiremediklerini ifade etti.

Kuş, mağdur olduklarını dile getirerek, bir an önce sorunun çözülmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım talep etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.