Gaziantep

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

17:09 25 Ağustos 2017
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Meclisi Başkanı Mustafa Topçuoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konukoğlu, mesajında, Türkiye'nin işgalcilerden ilelebet temizlendiği zafer günü olarak tarihe altın harflerle kayıt düşülen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünün kutlanacağını belirtti.

Vatanı işgal altında bulunan Türk milletinin yokluklara rağmen azim ve inançla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini bundan 95 yıl önce tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu zaferin, dünya tarihine altın harflerle yazılan bir kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Türk milletinin bunu bir yıl önce darbe teşebbüsünde bulunan hainlere karşı omuz omuza vererek dünyaya bir kez daha gösterdiğini belirten Konukoğlu, "Aziz milletimiz, ülkesini tehdit altında gördüğünde olağanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlıkla bu tehditleri bertaraf etmiştir. Türkiye'yi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları, 95 yıl önce olduğu gibi bir yıl önce de emellerine ulaşamadı. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 95. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferle Türkiye'yi bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." açıklamasında bulundu.

- Meclis Başkanı Topçuoğlu

Topçuoğlu da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ülke topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusun bağımsızlığını ifade ettiğini belirterek, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde verilen büyük mücadele örneğiyle kazanılan bu zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır. Bu zafer, Türk milletinin azim ve mücadele ruhunun, en zor şartlarda bile söz konusu vatan olduğunda bir an bile tereddüt etmeden canlarını seve seve feda ettiklerinin göstergesidir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.