Gaziantep

"Büyükelçilerin Gaziantep buluşması"

13:31 16 Eylül 2017
"Büyükelçilerin Gaziantep buluÅŸması"

Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM), Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) koordinesinde düzenlenen "Büyükelçiler Gaziantep Buluşması" kapsamında, 74 ülkeden 44'ü büyükelçi olmak üzere ülke temsilcilerinden oluşan 171 kişilik heyet kentteki turistik yerleri ziyaret etti.

"Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne sahip, Çingene Kızı, Mars heykeli, Roma dönemine ait çeşmeler ve Fırat Nehri kenarındaki villalarda bulunan mozaiklerin yer aldığı Zeugma Mozaik Müzesi'ni ziyaret eden heyet, daha sonra Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Mozaik el sanatı yapılışını da izleme fırsatı bulan heyettekiler, hatıra fotoğrafı çektirdi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır Türkiye'nin tarihini ve doğal güzelliklerini, Türkiye'de görev yapan büyükelçi ve yabancı misyon şeflerinin ziyaret etmelerini sağladıklarını söyledi.

İlk yıl Mardin, daha sonra Trabzon ve Çanakkale'nin ardından Gaziantep'te olduklarını aktaran Büyükekşi, "Amacımız, ülkemizin turizm potansiyelini bütün dünyaya tanıtabilmek. Biliyorsunuz büyükelçiler her ülkenin o ülkedeki en üst düzey temsilcisidir. Buraya heyeti resmi bir toplantı için getirmiyoruz, sosyal bir ortamda eşleri ve çocuklarıyla tamamen samimi bir gezi olarak organize ediyoruz." diye konuştu.

Heyetin gezip gördüklerini kendi ülkelerinde anlatmalarını arzu ettiklerini belirten Mehmet Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Ayrıca biliyorsunuz bizim ana konumuz ihracat. Bu ülkelere de ihracat yapıyoruz. Şu anda dünyada ihracat yapmadığımız ülke yok. İhracat yaptığımız ülkelerde de zaman zaman küçük de olsa sıkıntılar, sorunlar oluyor. Büyükelçiler ve yabancı misyon şefleriyle oluşturduğumuz bu samimiyet sayesinde, bu sorunları çok kolaylıkla çözüyoruz."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kentin sanayi şehri olmasının yanında kültür ve sanat şehri olduğunu belirtti.

Kentin özelikle kültürel miras açısından çok zengin olduğunu kaydeden Şahin, bu güçlü heyeti Gaziantep'te ağırlamaktan heyecan duyduğunu aktardı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.