Gaziantep

Okulların güvenlik önceliği belirlendi

15:21 18 Eylül 2017
Okulların güvenlik önceliği belirlendi

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kent genelindeki okulların güvenlik önceliği açısından üç gruba ayrıldığını ve en öncelikli 50 okul belirlendiğini bildirdi.

Yerlikaya, valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklama ile yeni eğitim öğretim yılında okullarda alınan güvenlik tedbirlerini paylaştı.

İl genelinde bin 165 okulda 26 bin 500 öğretmen ve 520 bin öğrenciyle eğitim öğretim yılına başladıklarını belirten Yerlikaya, yeni eğitim öğretim yılının kazasız belasız geçmesi temennisinde bulundu.

Yerlikaya, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıklarının ortak çalışmalarıyla okullarda güvenlikle ilgili yeni uygulamalar başlatıldığını, buna göre tüm okulları üç güvenlik derecesine ayırdıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Birinci grup daha hassas olmamızı gerektiriyor. Öncelikli bu 50 okulu, MOBESE sistemlerindeki kamera sistemi gibi kameralarla donatıyoruz. Yılbaşına kadar MOBESE sistemine entegre edeceğiz. Bu 50 okulumuzun tek girişleri ve iki güvenlik görevlisi olacak. Güvenlik görevlilerinin alımı da bir aya kadar tamamlanacak. Özel okulların yöneticilerinden de kent güvenlik sistemine dahil olmalarını istedik. Türkiye’de ilk defa inşaat aşamasında olan kent merkezindeki 133 okulun tamamının çevre güvenliğini MOBESE sitemine dahil ediyoruz."

Servis şirketleriyle de bir araya geldiklerini belirten Yerlikaya, araçların genç olmasını istediklerini belirtti.

Ali Yerlikaya, okul müdürlerine de seslenerek, "Müdürlerimiz bulunduğu yerin jandarması gibidir dedik. Sadece eğitimden değil okul çevresinden, güvenliğinden, gelip gitmelerinden, huzurla eğitim görmelerinden de siz sorumlusunuz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.