Gaziantep

Gaziantep'te okul servisleri denetleniyor

13:39 04 Ekim 2017
Gaziantep'te okul servisleri denetleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul servislerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet ile Belediye Zabıta yönetmelikleri hükümleri çerçevesinde denetimlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul servislerine yönelik denetimlerine hız verdi.

Denetimlerde güzergah i̇zin, araç uygunluk ve psikoteknik belgeleri, ehliyet ile oda kaydı gibi hususlar kontrol edilirken, servis araçlarının teknik donanımlarının yanı sıra öğrencilerin ayakta yolculuk yapmaması, emniyet kemerlerinin takılı şekilde ulaşımın sağlanması, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerini taşıyan araçlarda rehber personelin bulunması gibi kriterler dikkate alınıyor.

Zabıta Daire Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü yetkilileri, Gaziantep’te ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veren okullara öğrenci taşıyan bin 300 öğrenci servisi bulunduğunu, okul servislerinin sabah okula gelişleri ve akşam çıkışlarında kontrol edildiğini belirtti.

Yetkililer ayrıca denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini, kurallara uymayan ya da eksikliklerin belirlendiği servislere 227 lira idari para cezası uygulandığı kaydederek, kent içerisinde denetlenen öğrenci taşıyan 470 araçtan 72’sine kriterlere aykırılıktan ceza uygulandığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.