Gaziantep

19 Ekim Muhtarlar Günü

16:54 19 Ekim 2017
19 Ekim Muhtarlar Günü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "15 Temmuz hain darbe girişimine karşı 40 yıllık hesabı, vallahi billahi siz muhtarlarımız bozdunuz. Ben buna şahidim." dedi.

Şahin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "kalkınma yerelde başlar" düşüncesiyle hareket ettiklerini söyledi.

Gaziantep'in kalkınması için herkesin elinden geleni yaparak çalıştığını dile getiren Şahin, "Güvendiğimiz, kader birliği yaptığımız, iyi günde kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta inandığımız en önemli makam, muhtarlık makamıdır. Sizler canımızsınız. Sizler bizim her şeyimizsiniz, gözümüzün nurusunuz. Muhtarlarımız, mahallenin sorun ve sıkıntılarına müdahalede bulunuyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı, o 40 yıllık hesabı, vallahi billahi siz muhtarlarımız bozdunuz. Ben buna şahidim." diye konuştu.

Şahin, muhtarların demokrasi nöbetlerinde meydanların dolmasındaki en önemli aktörler olduğunu kaydetti.

Vali Ali Yerlikaya ise muhtarlara yönelik güzel gelişmelerin bir "cümle" ile başladığını belirtti.

Türkiye'de bir vatan evladına, halkına hizmet eden kişiye "Muhtar bile olamaz" denildiğini dile getiren Yerlikaya, "Muhtar bile olamaz' denilen kişi, bugün Türkiye'nin en yüce makamında, cumhurbaşkanı oldu. İşte 'Muhtar bile olamaz' dedikleri kişi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'deki tüm muhtarlarla bir araya gelme sözünü tuttuğunu belirterek, "Artık muhtarlara yüksek maaş verilmeye başlandı. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Yüz akıyla bu görevlerinizi devam ettirmenizi istiyoruz. Muhtarlar Gününüzü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, muhtarlar arasında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımların oyuncularına kupa ve madalyaları verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.