Gaziantep

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

15:15 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Yağmur nedeniyle İslahiye Uzay Çatılı Sebze Pazarı alınan alınan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İslahiye, Nurdağı ve Araban ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

İslahiye'deki kutlamalar, Kaymakam Ramazan Yıldırım'ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı.

Kaymakam Yıldırım, Belediye Başkanı Kemal Vural ve 106. Topçu Alayı Komutanı Topçu Albay Metin Aydın vatandaşların bayramını kutladı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirleri okuduğu törende, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisi ve halk eğitim merkezi folklor ekibi tarafından yapılan gösteri büyük ilgi gördü.

Tören, Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödül dağıtımının ardından sona erdi.

Kutlamalara, Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş,İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Güzel, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Nurdağı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nurdağı'nda da coşkuyla kutlandı.

Nurdağı Kaymakamı Lokman Düzgün'ün makamında tebrikleri kabulünün ardından kutlamalara kapalı spor salonunda devam edildi.

Kaymakam Düzgün günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kutlamalar halk oyunları ekibinin gösterisiyle son buldu.

Programa Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- Araban

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Araban ilçesinde de törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yağmur nedeniyle kaymakamlık konferans ve sergi salonunda alındı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Araban Kaymakamı Emin Bağlı, törende yaptığı konuşmada "Bugün büyük bir kıvançla kutladığımız Cumhuriyeti, 94 yıl önce milletçe birlikte kurduk. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, Türk milletinin esaret altında yaşayamayacağını, bin yıldır yaşadığı bu topraklardan arkasına dönüp gidemeyeceğini çok iyi biliyordu. Bir çok imkansızlıklara rağmen 'En büyük güç yüreğindeki imandır' düsturuyla milletine liderlik yaptı ve dünya tarihinde emsali çok az rastlanabilecek bir kurtuluş savaşıyla bu cumhuriyeti ilan etti." dedi.

Bağlı'nın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emre Yüce, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Abdulkadir Özpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karayılan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sülü ile çok sayıda vatandaş katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.