Gaziantep

Kaymakam Bağlı, zor durumdaki kadına sahip çıktı

15:41 01 Kasım 2017
Kaymakam Bağlı, zor durumdaki kadına sahip çıktı

Araban Kaymakamlığı, kocası öldükten sonra 4 çocuğundan birini yanına alarak babasının evinde yaşamaya başlayan kadın için ev yaptırdı.

Göreve geldiği günden bu yana devletin sosyal yardım ve dayanışma anlayışını halkla buluşturmaya çalışan Araban Kaymakamı Emin Bağlı, ilçe merkezi ve köylerde yaşayan zor durumdaki vatandaşları evlerinde ziyaret ederek gerekli yardımların yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına talimat veriyor.

Bu kapsamda bugüne kadar 9 vatandaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nden aldığı destekle ev yaptıran Kaymakam Bağlı, son olarak eşi öldükten sonra hiçbir geliri olmadığı için 4 çocuğundan 3'ünü yakınlarının yanına bırakarak Gelinduğday Mahallesi'ndeki babasının evine yerleşen Behiye Korkut için ev yaptırdı.

Evin anahtarını Korkut'a teslim eden Bağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki maddi durumu yetersiz zor durumda olan vatandaşlar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını bugüne kadar 9 vatandaşı yeni evlerine kavuşturduklarını bugün de 10'uncu evi, eşini kaybettikten sonra zor günler geçiren ve babasının evine yerleşen Behiye Korkut için yaptırdıklarını söyledi.

Bağlı, inşaatı devam eden 7 evin de kısa sürede tamamlanarak hak sahibi ailelere teslim edileceğini dile getirerek 451 fakir, yardıma muhtaç aileye de barınma yardımında bulunduklarını, yardımların imkanlar dahilinde aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Behiye Korkut ise, 4 çocuğu bulunduğunu, ancak sadece birinin yanında olduğuna dikkati çekerek, "İlk defa başımızı sokabileceğimiz bir evmiz oldu. Çok mutluyuz. Allah razı olsun. Kaymakam bey yüzümüzü güldürdü, Allah da ömrü boyu da onun ve ailesinin yüzünü güldürsün. Diğer çocuklarıma Yavuzeli'ndeki kayınvalidem bakıyor. Maddi durumum iyi olursa onları da yanıma almak istiyorum." diye konuştu.

Ev teslim törenine, Araban Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Çobanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Taşkın Kılıç, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behcet, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Murat Tilki, Belediye Meclis Üyesi Şıh Mehmet Bilekçi de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.