Gaziantep

Hakkari'deki terör saldırısı

18:10 02 Kasım 2017
Hakkari'deki terör saldırısı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 6 asker ve 2 güvenlik korucusunun şehit olduğu terör saldırısı, Gaziantepli sivil toplum kuruluşlarınca kınandı.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, Türk milletine başsağlığı ve sabır diledi.

Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Aldığımız acı bir haberle vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve sınır güvenliğimizi sağlamak için gecesini gündüzüne katarak 24 saat nöbet tutan askerlerimize yapılan saldırı sonucu 6 askerimiz ve 2 güvenlik görevlimizin şehit olduğunu öğrendik. Ülkemize ve bağımsızlığımıza kastedenleri, milletimizin huzurunu bozmak için adeta birlik içerisinde hareket eden bütün terör örgütlerini, onların iç ve dış destekçilerini nefretle lanetliyorum. Gün birlik ve beraberlik içinde olma günüdür."

Birlik ve beraberlik içerisinde vatan topraklarına sahip çıkmak, devleti ve milleti sonuna kadar desteklemek zorunda olduklarını vurgulayan Çıkmaz, "Yurt genelinde olduğu gibi sınırlarımızda gözlerini kırpmadan bu terör odaklarının kökünü kurutmak için çaba gösteren güvenlik güçlerimize ve ordumuza her konuda destek olmalıyız. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece iç ve dış mihraklarının hedefleri ve amaçları asla gerçekleşemeyecek." ifadesini kullandı.

- GTB Başkanı Tiryakioğlu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da terör saldırısını lanetleyerek, "Ülkemizin huzur ve istikrarını, birlik ve beraberliğini hedef alan terör saldırıları, ay yıldızlı bayrağımız gökyüzünde dalgalandığı sürece hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin huzur ve istikrarından rahatsız olan, birlik ve beraberliğini hedef alan karanlık güçlerin kirli emeller peşinde olduğunu belirten Tiryakioğlu, "Ülkemiz üzerinde karanlık hesaplar yapanlar, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da olduğu gibi istiklali ve istikbali için göğsünü namlulara siper eden aziz milletimizi ve güvenlik güçlerimizi karşılarında bulacaklardır. Hakkari'de yaşanan terör saldırısını lanetliyor, şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize ve güvenlik korucularımıza yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.