Gaziantep

Halıda ihracatçının rotası Güney Afrika

13:26 03 Kasım 2017
Halıda ihracatçının rotası Güney Afrika

Gaziantepli halıcılar, Afrika pazarında daha etkin olmak amacıyla yaklaşık 30 kişilik bir heyetle Güney Afrika’ya gidecek.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliğinden (GAHİB) yapılan açıklamaya göre, GAHİB öncülüğünde yürütülen "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik" adlı URGE projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik 8 gün sürecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, makine halısı ihracatında daha etkili olabilmek amacıyla dünyanın dört bir tarafına gittiklerini belirtti.

Avrupa'dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya bütün pazarları analiz ettiklerini vurgulayan Kaplan, pazar payını artırmanın yolunun tanıtım ve ziyaretlerle mümkün olduğuna değindi.

Kaplan, bu kapsamda 30 kişiden oluşan bir heyetle Güney Afrika’ya yönelik 4-12 Kasım'da yurt dışı pazarlama faaliyeti düzenlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Faaliyet kapsamında Güney Afrika’nın en büyük şehirlerinden olan Johannesburg, Durban ve Cape Town şehirlerinde etkinlikler düzenleyeceğiz. Güney Afrika makine halıcıları için önemli bir pazar. Bu pazarın iyi değerlendirilmesi halinde ihracatta önemli mesafeler alınabilir. Dünyaya makine halısında liderlik eden Gaziantep, Güney Afrika pazarında da etkin olmak istiyor. Bu nedenle Güney Afrika ziyaretimizi önemsiyoruz. Gaziantep’te dokunan kaliteli halılar, bu ülke insanının da vazgeçilmezleri arasında olacaktır. Güney Afrika’daki varlığımızı daha iyi seviyelere getirmek amacıyla gerçekleştirilecek bu ziyaretin ardından ilerleyen aylarda ihracatımızın artışa geçeceğine inanıyorum.”

Birliğin 10 aylık halı ihracatının 1 milyar 169 milyon 261 bin doları bulduğuna dikkati çeken Kaplan, geçen yıl bu rakamın 1 milyar 52 milyon 345 bin dolar olduğunu belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.