Gaziantep

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger Gaziantep'te

10:41 08 Kasım 2017
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger Gaziantep'te

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Gaziantep'in, Türkiye ile birçok alanda olan iş birliğine güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret eden Berger, Gaziantep'te bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Gaziantep Belediyesi ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkinin çok iyi olduğunu belirten Berger, "Bu şehir, Türkiye ile birçok alanda olan işbirliğimize güzel bir örnek teşkil ediyor. Bir yandan zorlu konularla ilgileniyorsunuz. Mesela burada bulunan Suriyelilerle ilgili sosyal konularla ilgileniyorsunuz. Artık bazı çalışmalarımızın meyve verdiğini görmeye başladık. Suriyelilere yönelik okullar inşa ediliyor, klinikler açılıyor, eğitimler veriliyor. Birçok konuyu birlikte yürütüyorsunuz." diye konuştu.

Berger, Gaziantep ile iş birliğine dayanan uzun bir geçmişe sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Geçmişse bakıldığında çok fazla projelerin yapıldığını görüyoruz. Tarım ve eğitim alanında projeleriniz oldu. Bazı becerilerin geliştirilmesine yönelik projeleriniz oldu. Kadınların desteklenmesi oldu. Çok uzun zamandır projeleriniz sürüyor. Önümüzdeki yıl 'Avrupa Kültür Mirası' yılı olacak. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl, kültür mirası yılı kapsamında da Gaziantep ile birlikte çalışacağız. O birlikte yürüttüğümüz çalışmayla AB ile Türkiye arasında bu alandaki iş birliğine teşkil eder. Dünyanın en eski şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen bu şehrin de ideali olacaktır. Sonuçta Gaziantep medeniyetlerin beşiği. Biz de sizinle iş birliği nasıl geliştirebiliriz bu konulardaki görüşlerinizi dinlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.