Gaziantep

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

13:58 10 Kasım 2017
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Bey Mahallesi'ndeki Gaziantep Atatürk Anı Müzesini ziyaret etti.

Başkan Şahin, müzeye gelen çocuklarla birlikte Atatürk'ün Gaziantep nüfusuna kayıtlı olduğunu gösteren ve müzenin duvarına asılı nüfus hüviyet cüzdanı önünde fotoğraf çektirdi.

Müzeyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Şahin, şunları kaydetti:

"10 Kasım’da 79 yıl önce Atatürk’ümüzü ebedi hayata rahmetle uğurladık. Fakat geriye ne kaldı diye baktığımız zaman, iki Gazi’nin birbiriyle buluşması, 1933 yılında Atatürk Gaziantep’e geldiğinde, Gazilik ünvanı verdiği şehirle bir araya geldiğinde burada 36 saat kalıyor. Geldiği zaman dönemin valisi ve belediye başkanı hemen bir meclis kararıyla Atatürk’e bugün gördüğümüz Bey Mahallesi’nde nüfus hüviyet cüzdanı çıkartıyor ve Gaziantep’te bu binada Atatürk’ün nüfus cüzdanı verilerek, buraya kaydediliyor. Bu, şehrimiz için büyük bir onur ve şeref. Burası Türkiye’de bir ilk, burada kaldığında çok etkilendiği için verdiği talimatlar var. Burada Gaziantep Lisesi onun talimatıyla çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Çok köklü ve çok tarihi bir lise olarak Gaziantep'in eğitim hayatında çalışmaya başlıyor. Biz 36 saat gelip kaldığı, yaptığı çalışmaları Gaziantep’te verdiği mesajları çok önemli buluyoruz. Bu yüzden bunun belgeselini yaptık aldığımız bilgiler doğrultusunda, Atatürk’ün kaldığı binayı bir anı müzesine çevirdik. 10 Kasım’da bunu yeniden anıyoruz kendisine ve tüm silah arkadaşlarını Cumhuriyetimizi kuran ve buraya kadar getiren bütün herkesin saygıyla önünde eğiliyoruz."

Müzenin diğer bölümlerini de gezen Şahin, müzedeki eserler hakkında rehberden bilgi aldı.

Ayrıca müzenin bahçesinde, Atatürk ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.