Gaziantep

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

15:50 10 Kasım 2017
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Araban ilçesin düzenlenen törenlerle anıldı.

Araban Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma töreninde, Araban Kaymakamı Emin Bağlı ile Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunduğu tören, Araban Kongre ve Sergi Sarayında devam etti.

Kaymakamı Emin Bağlı, buradaki konuşmasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamı olduğunu dile getirdi.

İleri görüşlü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığıyla de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yer alan Atatürk'ün askeri bir deha olduğunu aktaran Bağlı, "Milleti için sayısız hizmetlerinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk sadece Türk milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuş, geleceği aydınlatan fikirleri ve dünya görüşü ile yüzyılın yetiştirdiği bir dahi olarak tarihe geçmiştir." ifadelerini kullandı.

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu, "Son Yolculuk" adlı film izlendi, okullararası düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.