Gaziantep

Şahinbey ve Tokmok belediyeleri "kardeş şehir" oldu

17:44 23 Kasım 2017
Şahinbey ve Tokmok belediyeleri "kardeş şehir" oldu

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi ve Kırgızistan'dan Tokmok Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandığı bildirildi.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin İstanbul'daki merkez binasında bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Kırgızistan'ın Tokmok Belediye Başkanı Zhyrgalbek Shamyralıev, "iki ülkenin dostluğunu pekiştirmek adına" kardeş şehir protokolü imzaladı.

Başkan Tahmazoğlu, Tokmok Belediyesi ile atılan imzalar sonrasında iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini ifade ederek, "Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin koordinatörlüğünde Şahinbey Belediyesi ile Kırgızistan'ın Tokmok Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzaladık. Zaten var olan kardeşliğimizi imzaladığımız bu protokolle imza altına almış olduk. Kardeş belediye olmamıza vesile olan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na ve Genel Sekreteri Fatih Solak'a teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Şahinbey ve Tokmok'un birçok benzer yanı bulunduğunu kaydeden Tahmazoğlu, "Özellikle sanayi kenti ve tarihi bir şehir olması açısından benzer özelliklere sahipler. Bu protokol sonrasında yapacağımız işbirliğiyle kalıcı eserler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum. Bu iş birliğimizle ülkelerimiz arasında kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin daha da gelişmesini diliyorum." açıklamasında bulundu.

Zhyrgalbek Shamyralıev ise, Şahinbey Belediyesi ile önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Karaosmanoğlu'na ve Genel Sekreter Solak'a teşekkür eden Shamyralıev, şunları kaydetti:

"Türk Dünyası Belediyeler Birliği sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgızistan arasında önemli işler yapılmaktadır. Bu yolda biz de Şahinbey Belediyesi ile birlikte önemli bir imza attığımızı düşünüyoruz. Şahinbey Belediyesi ile Tokmok Belediyesi arasında 3 yıldır çalışmalar yürütüyoruz. Attığımız bu imzayla yaptığımız bu çalışmaları çok daha ileriye taşıyacağız. Atılan imzalar sayesinde her iki belediye arasında kardeşlik ve dostluk devam edecektir."

Fahri Solak ise, iki belediyenin yakın işbirliği içerisinde olacağına dikkat çekerek, "Şahinbey, Türkiye'nin en eski ve tarihi birçok mirası içinde barından ilçelerinden bir tanesi. Tokmok da Kırgızistan'ın en eski şehirlerinden bir tanesi. Bu iki belediyenin çok sayıda ortak projeyi başarıyla, birlikte yürüteceğine inanıyorum. Her iki belediye başkanına da yakın iş birlikleri için teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.