Gaziantep

GSO'dan savunma sanayiyi yerlileştirme çalışmalarına destek

10:45 28 Kasım 2017
GSO'dan savunma sanayiyi yerlileştirme çalışmalarına destek

Yerli üreticilerin savunma sanayine tedarikçi olabilmeleri ve savunma sanayinde atılan adımların daha da ileriye götürülmesi amacıyla Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde 7 Aralık Perşembe günü bir toplantı yapılacak.

GSO'dan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM), Kara Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan silah ve gereçlerine ait parçaların yerlileştirmesi kapsamında toplantı düzenlenecek.

Savunma sanayinin yerlileştirmesine katkı sağlaması planlanan toplantıda, Kara Kuvvetleri Lojistik Destek Komutanlığı heyeti ve Milli Savunma Bakanlığı askeri fabrikalarının temsilcileri ile bölge sanayicileri bir araya gelecek.

Toplantıda, sektörün ihtiyaç duyduğu ve satın aldığı ürünlerin bölge sanayicileri tarafından incelenmesi ve üretilme olanaklarının araştırılması amacıyla yerlileştirmek istedikleri ürünler sergilenecek.

Askeri fabrikalar ile sanayiciler karşılıklı değerlendirmeler yaparak üretim ve mal alımı konusunun detaylarını görüşme fırsatı da bulacak.

Güvenlik açısından ve ekonomik anlamda Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlayan bu tür projelere büyük destek veren GSO, daha önce Gaziantep’te düzenlenen, "4.Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Yerlileştirme Sergisi ve Güney Anadolu Savunma, Havacılık Yerlileştirme Zirvesi"ne de destek vermişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.