Gaziantep

Gaziantep'te bilirkişi başvuruları yarın başlıyor

18:39 30 Kasım 2017
Gaziantep'te bilirkişi başvuruları yarın başlıyor

Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığı'nca 2018 yılı için oluşturulacak bilirkişi listesi için başvurular yarın başlıyor.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanlığınca bağlı ilçe adliyelerinin de bulunduğu il çevresinde oturan veya mesleki faaliyetlerini icra edenlerden Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak illerinde bilirkişilik görevi yapmak üzere, 2018 yılı Bilirkişi Listesi oluşturulacağı belirtildi.

Başvuruların yarın başlayacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"6754 sayılı Bilirkişilik Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri uyarınca bilirkişilik sicili ve bölge bilirkişi listelerinin oluşturulmasına esas olmak üzere 1-11 Aralık tarihleri arasında bilirkişi başvuruları alınacaktır. Bilirkişilik sicili ve bölge bilirkişi listesinin oluşturulması amacıyla gerekli duyuru Bilirkişilik Daire Başkanlığının internet adresinde ilan edilmiştir. Bilirkişiliğe başvuru, ilgilinin yerleşim yerinin veya mesleki faaliyetlerini yürüttüğü yerin bağlı olduğu bilirkişilik bölge kuruluna ya da ilgili bölge kuruluna gönderilmek üzere adli veya idari yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına ilgili belgeler eklenmek suretiyle yazılı olarak şahsen yapılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.