Gaziantep

Kızlarının çeyizi için kursiyer oldu

11:53 01 Aralık 2017
Kızlarının çeyizi için kursiyer oldu

YETER ERDİNE - Gaziantep'te 6 kız babası Tahir Alkan, genellikle kadınların tercih ettiği dekoratif süsleme kursuna katılıyor.

İşçi emeklisi Alkan, eşi Nesibe ile 35 yıl önce evlendi. 6 kız çocuğu olan çift, çocuklarından ikisini evlendirdi. Emekli olduktan sonra hobi arayışına başlayan Alkan, diğer 4 çocuğunun çeyizi için kursa gitmeye karar verdi.

Birkaç ay önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları kapsamında dekoratif süsleme bölümüne kaydolan Alkan, kısa sürede kendini geliştirerek ahşap konsol süslemeleri, çerçeve, orta sehpa ve abajur yaptı.

- Eşi torunlara bakıyor kendi kursa gidiyor

AA muhabirine açıklama yapan Tahir Alkan, yaşamı boyunca tüm gayretinin kızlarını geleceğe hazırlamak ve onlara iyi bir hayat kurmak olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra da çalışmalarını bu yönde sürdürdüğünü ve kahvehanelere gitmek yerine çocukları için kalıcı eserler bırakmaya çalıştığını vurgulayan Alkan, kursa bu nedenle kaydolduğunu ve ahşap dekorasyon bölümünü ise özellikle tercih ettiğini belirtti.

Gençlik dönemlerinde kızların çeyizlerinin bir sandık, bir de yataktan ibaret olduğunu ancak günümüzde şartlar ve ihtiyaçların değiştiğini aktaran Alkan, şöyle devam etti:

"Bizim zamanımızdaki evlilikle şimdiki evlilik bir olur mu? Tabii ki bir değil. Farklı süslemeler, çeyizlik eşyalar hazırlanıyor. Eşim, ev işleri ve torunların bakımıyla ilgileniyor. Ben de kızlarımın çeyizini hazırlamak için dekoratif ahşap süsleme kursuna yazıldım. Kızlarıma çok sayıda çeyizlik ahşap süsledim, hazırladım. İstiyorum ki kızlarım, emrihak vaki olunca 'Babam zamanında bize bunu yaptı, hediye bıraktı' desinler, beni hatırlasınlar. Bunlar bir hediyedir. Onun için çabalıyorum."

Fırıncılık mesleğinin yanı sıra yeni bir sanat daha öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Alkan, "Çok şükür. İnsanın yaşı kaç olursa olsun bir şeyler öğrenebilmesi çok faydalı. Şimdiye kadar asgari ücretle geçindik. Allah kısmet ederse kurstan sertifika alır, bu işi iyice öğrenebilirsem belki kendime küçük bir dükkan bile açabilirim." dedi.

- Grubun tek erkek kursiyeri

Kursun usta öğreticisi Yonca Rahanlı da 29 kişinin kursa devam ettiğini anlattı. Tahir Alkan'ın grubun tek erkek kursiyeri olduğunu ifade eden Rahanlı, şunları söyledi:

"Genellikle kızının çeyizini hazırlamak isteyen annelerin ağırlıkta olduğu kursa aynı amaçla gelen Tahir Alkan'ın gayreti dikkati çekiyor. Tahir Bey de kursta 1,5 ayda büyük yol kat etti. Ciddi anlamda güzel çalışmalar yaptı. Bir erkekten beklemediğimiz performanstı. Kızını evlendirecek, çeyiz hazırlıyor. Konsol önüne süslemeler yaptı, abajur yaptı, çerçevelerini yaptı, orta sehpa yaptı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.