Gaziantep

Kasım ayı ihracat rakamları

18:20 01 Aralık 2017
Kasım ayı ihracat rakamları

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, kasım ayı ihracatının geçen yıla göre yüzde 14,2 arttığını ve 13,6 milyar dolara ulaştığını belirterek, "Türkiye'ye yönelik sürdürülen ve temelde siyasi olan ancak ekonomik bir kılıfla yürütülen yıpratma çalışmalarına ve saldırılara rağmen sağlam temelli Türkiye ekonomisi, güçlü büyümesini sürdürüyor." değerlendirmesini yaptı.

Koçer, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin elde ettiği ekonomik verilerle 2017'nin ilk ayından itibaren sadece beklentileri karşılamakla kalmadığını, hedeflerini aşarak finansal çevreleri şaşırtmaya devam ettiğini belirtti.

Kasım ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,2 artarak 13,6 milyar dolara ulaştığını kaydeden Koçer, "İhracatımız, yılın ilk 11 ayındaysa yüzde 10,7'lik artışla 142,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Böylece geçen yılın kasım ayından itibaren yani tam 12 aydır ihracatta aralıksız bir artış gerçekleşmiş oldu." ifadesini kullandı.

Yalnızca ihracat değil, Türkiye'nin büyüme, istihdam, üretim hedeflerinin de bir bir tuttuğunu vurgulayan Nejat Koçer, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin aldığı etkin ekonomik tedbirler, verilen destek, kredi ve teşviklerle rekorlar art arda geliyor. Bu başarıda ülkesine güvenerek yatırım yapan yatırımcının, sanayicinin, ihracatçımızın payı çok büyük. Onların kendilerine sunulan teşviklerin hakkını vermesiyle bu başarılar elde ediliyor ve ihracatın büyümeye verdiği güçlü katkı sürüyor."

- Sağlam temelli Türkiye ekonomisi güçlü büyüyor

Bu verilerle Türkiye'nin üçüncü çeyrekte gerek G20 içerisinde gerekse dünya ölçeğinde yeni bir rekor elde edeceğine inandığını aktaran Koçer, "Türkiye'ye yönelik sürdürülen ve temelde siyasi olan ancak ekonomik bir kılıfla yürütülen yıpratma çalışmalarına ve saldırılara rağmen sağlam temelli Türkiye ekonomisi, güçlü büyümesini sürdürüyor. Uluslararası kurum ve kuruluşların Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerini birer birer pozitif yönde revize ediyor olmaları güneşin balçıkla sıvanamayacağı hakikatini ortaya koyuyor. Türkiye'nin ihtiyacı olan yatırımlar birer birer tamamlanıp daralan dünya ekonomisine karşılık üretim, istihdam ve ihracat için gerekli tedbirler alındıkça Türkiye'nin güçlü büyümesi hız kesmeden devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.