Gaziantep

ODTÜ'nün "Bilim Kafe" etkinlikleri

16:10 08 Aralık 2017
ODTÜ'nün "Bilim Kafe" etkinlikleri

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eren Kalay, öğretim üyelerinin kafelerde halka bilimi anlattıkları "Bilim Kafe" etkinliğiyle ilgili, "Halkın bilinçlenmesi kadar ODTÜ de bundan bir şey kazanıyor." dedi.

Kalay, beraberinde ODTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerleşim Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çiğdem Atakuman ve Gaziantep ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı Gözde Aytekin ile Gaziantep Grand Otel'de düzenlediği basın toplantısında üniversite ve bazı yerleşkeleri hakkında bilgi verdi.

Ankara'daki kampüsün yanı sıra Mersin'in Erdemli ilçesinde ve son olarak 2000 yılında Kuzey Kıbrıs'ta bir yerleşke açtıklarına değinen Kalay, bunun bir Türk üniversitesinin yurt dışında açtığı ilk kampüs ve "özel statüde devlet üniversitesi" olduğunu belirtti.

Bilimi halka anlatmak gerektiğini vurgulayan Kalay, bunun sadece bilim adamlarının katıldığı konferanslarla sınırlı kalmaması gerektiğine işaret etti.

Bu kapsamda Fransa'da başlayan, daha sonra İngiltere'ye yayılan bilim insanlarının kafelerde halkla buluşup bilimi anlattıkları ve soruları yanıtladıkları Bilim Kafe etkinliklerine başladıklarını anlatan Kalay, şunları kaydetti:

"Bunun Türkiye'deki öncülüğünü yaptık ve hocalarımızı şehir şehir dolaştırıyoruz. Bir sene oldu. Mersin, Eskişehir, Antalya, Kuzey Kıbrıs ve İzmir'de çeşitli konularda gerçekleştirdiğimiz programlardan birini bu akşam Gaziantep'te yapacağız. Halkın bilinçlenmesi kadar ODTÜ de bundan bir şey kazanıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.