Gaziantep

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi temel atma töreni

17:22 09 Aralık 2017
Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi temel atma töreni

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bugün şükürler olsun ki birçok alanda dışa bağımlılığı azaltıyoruz. Kıbrıs çıkartmasında ambargo uygulayanlar aslında Türkiye'nin güçlenmesinin de önünü açmışlar. Bugün benzer ayak oyunları içine girenlere de biz çok daha güçlü bir şekilde cevap vereceğiz." dedi.

Şimşek, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in liderliğinde çok anlamlı, çok önemli bir eserin temelini atmak üzere bir arada olduklarını belirtti.

Fatma Şahin'i tebrik eden Şimşek, "Gerçekten Gaziantep'i, lider şehrimizi sadece bir sanayi üssü, bir ticaret merkezi olarak değil, aynı zamanda tarihine sahip çıkan, büyük bir kültür ve turizm merkezi haline getirmek noktasında gerçekten çok önemli eserlere imza atıyor." diye konuştu.

Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı yıllarında düşman işgaline karşı bayrak için, vatan için, millet için destansı bir mücadele verdiğini anlatan Şimşek, şunları söyledi:

"Mücadele vermiş, başarmış ve bugünkü Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin inşasında büyük bir rol oynamışlar. Biz gerçekten Birinci Dünya Savaşı sonrası verdiğimiz Kurtuluş Savaşı'nda gerek Gaziantep, gerekse ülkemizin dört bir köşesinde imkansızı başarmışız. Yokluk içerisinde, imkansızlık içerisinde hakikaten büyük başarılara imza atmışız. Bugün bizim coğrafyamızda tekrar 100 yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir oyunun yeni yeni sahneleri şu anda oynanıyor. O nedenle bu müze anlamlı, bu müze bizim o gün kurtuluş mücadelemizde kahramanlarımızın öykülerini yansıtacak ama esas olarak bize güçlü bir tarih bilinci verecek. Geçmişle kopuk olmadık, geçmişten dersler çıkardık. Bugün güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Bugün aslında tekrar bir seferberlik dönemi. Maalesef 1. Dünya Savaşı o günün Osmanlı topraklarında birlik beraberlik değil, fitne ve fesat yoluyla büyük imparatorluğun son dönemini yaşattılar. Eğer bir ders çıkartacaksak bugün birbirimize çok daha güçlü bir şekilde sarılacağız, bir olacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız."

Başbakan Yardımcısı Şimşek, ayrıca Fatma Şahin'in dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarıyla Gaziantep'in dijital altyapısının oluşturulması için büyük bir çaba içerisinde olduğuna değindi.

- "Ortadoğu'nun sanayi üssü"

Şimşek, bugün Gaziantep'in Ortadoğu ve Avrupa'nın en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi haline getirmek çalıştıklarını bildirdi.

Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik beraberlik içinde, tarihten ders çıkarılarak, yakın coğrafyada olup bitenlerle ilgili daha fazla tefekkür etmek gerektiğine işaret eden Mehmet Şimşek, şu görüşlerini paylaştı:

"Hazırlıklı olmamız lazım. Ama bunu en çok sanayileşmemizi, ekonomimizi güçlendirerek yapmamız lazım. Bugün şükürler olsun ki birçok alanda dışa bağımlılığı azaltıyoruz. Kıbrıs çıkartmasında ambargo uygulayanlar aslında Türkiye'nin güçlenmesinin de önünü açmışlar. Bugün benzer ayak oyunları içine girenlere de biz çok daha güçlü bir şekilde cevap vereceğiz. Bugün savunma sanayinde Türkiye'nin yerlilik oranı gerçekten yüzde 60'ları aşmış durumda. Çok değil, 14-15 yıl önce ihtiyaçlarımızın neredeyse yüzde 75-80'ini biz ithal ediyorduk. Dünyanın hızlı bir değişimden geçti. Yapay zeka gerçekten 4. Sanayi Devrimi bağlamında ülkemiz açısından çok kritik etkilere sahip olacak bir alan. O nedenle eğitimi biz önceliklendiriyoruz."

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.