Gaziantep

Rejim güçleri minik Şeyma'yı karanlığa hapsetti

11:06 11 Aralık 2017
Rejim güçleri minik Şeyma'yı karanlığa hapsetti

ÖZKAN BEYER - Suriye'deki iç savaşta rejim güçlerinin roketli saldırısı sonucu görme yetisini kaybeden 7 yaşındaki Şeyma Tafili, yeniden sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

Yaklaşık 2 yıl önce Suriye'nin Halep ketinden Türkiye'ye geldikleri sırada, rejim güçlerinin araçlarına roketle saldırması sonucu Tafili ailesinden 10 yaşındaki Abdulvahap olay yerinde hayatını kaybetti, 7 yaşındaki kardeşi Şeyma ise başına isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle görme yetisini kaybetti.

Saldırının ardından anne Beraim tarafından Kilis'e, ardından da Gaziantep'e getirilen Şeyma, o "kara günden" bu yana Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görüyor.

Görme yetisini kaybetmesine rağmen hayat dolu duruşuyla dikkati çeken Şeyma, en çok okulunu ve arkadaşlarıyla oyun oynamayı özlüyor.

Elinden eksik etmediği oyuncak stetoskopuyla doktor olmanın hayalini kuran Şeyma, kendisi gibi hastalara şifa dağıtmak istiyor.

Anne Beraim Tafili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaştan önce Halep'te yaşadıklarını ve çok mutlu bir hayatlarının olduğunu belirtti.

Savaş çıktıktan sonra hayatlarının karardığını ve korkuyla yaşamaya başladıklarını aktaran Tafili, "Ailemle Türkiye'ye giderken rejim güçleri tarafından bulunduğumuz araca roketle saldırı düzenlendi. 10 yaşındaki oğlum hayatını kaybetti, şarapnel parçalarının isabet ettiği kızım gözlerini kaybetti. İki yıldan bu yana aralıklarla Türkiye'ye geliyorum. Çocuğumun tedavisi için mücadele ediyorum." dedi.

- "Kızımın gözleri açılsın yeter"

Şeyma'nın Gaziantep ve Kilis'te ameliyat olduğunu dile getiren Tafili, şunları anlattı:

"Saldırıda başı zarar görmüştü, iyileşti ancak 'Gözleri için yapılacak bir şeyin olmadığı, Türkiye'de şu anda bir tedavinin olmadığı' söylendi. Çocuğumun yurt dışında tedavi görmesi gerekiyor. ABD ve Kanada'daki yakınlarımız aracılığıyla birkaç hastaneye başvurduk, tetkiklerini gönderdik. Oradaki doktorlar iyileşme ihtimali olduğunu ama Şeyma'yı muayene etmeleri gerektiğini söylediler. Bu konuda Türk halkından ve hükümetinden kızım için yardım bekliyoruz. Kendim için kimseden yardım istemiyorum, sadece kızımın gözleri açılsın yeter. Kızım görmek istiyor. En çok da okula gitmeyi özlüyor. Arkadaşlarıyla beraber oyun oynamak istiyor. Onun koşup, yüzünün güldüğünü, mutlu olduğunu görmek istiyorum."

Küçük Şeyma da gözlerini kaybettiği için çok üzgün olduğunu söyledi.

Artık görmek istediğini belirten Şeyma Tafili, "Arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum. En büyük hayalim, doktor olmak. Benim gibi hastaları iyileştirmek istiyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.