Gaziantep

Gaziantepli öğretmenler eğlenerek "ekonomi" öğreniyor

11:42 21 Aralık 2017
Gaziantepli öğretmenler eğlenerek "ekonomi" öğreniyor

Milli Eğitim ile Almanya’nın Federal Ekonomik ve Uluslararası İşbirliği bakanlıkları adına Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından uygulanan "Suriyeli Mülteci ve Ev Toplulukları İçin İşgücü Piyasası ve Mesleki Eğitim" Projesi kapsamında "Birikim Oyunu" eğitimi düzenleniyor.

Gaziantep Avukat Mahmut Düşün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitimle Türk ve Suriyeli eğitmenler, "Daha iyi bir yaşam için nasıl birikim yapılır?" sorusunun yanıtını oyun oynayarak buluyor.

Bütçe yönetiminin ve birikim yöntemlerinin eğlenceli bir biçimde anlatılacağı eğitimle, enflasyon, güvenlik ve likidite gibi önemli kavramları anlama, hane halkı bütçesinin yanı sıra gelir ve masraflar gibi önemli unsurları kavraması amaçlanıyor.

Kişisel bütçe ve aile bütçesinin tanımlama, yönetme ve analiz etme becerisinin kazandırılması hedeflenen eğitimle, mevcut ve gelecekteki ihtiyaç ve bu ihtiyaçları belirleme ve yönetme becerisi edinme, mevcut olan ve gelecekteki yaşam risklerini planlama, birikimin amaç ve yararlarını anlama, bir finansal kurumdaki birikim ile diğer birikim yolları arasındaki farkları anlama ve sağlam bir finans kurumu belirleme ve seçme kabiliyetini kazandırılacak.

Eğitimler 21 Aralık'a kadar devam edecek.

- Birikim Oyunu hakkında

Bugüne kadar farklı ülkelerden 30 binden fazla kişiye ulaşan oyun, gruplar halinde oynanıyor. Her grup kendi ailesini idare etmeyi öğreniyor. Bu süreçte ailenin karşılaştığı farklı durumlara göre çeşitli kararlar veriliyor. Ardından yapılan seçimlere göre farklı durumlar ile karşılaşılıyor. Aynı zamanda grup üyeleri, oyun süresince nasıl birikim yapılacağını öğrenmiş oluyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.