Gaziantep

Masallar üniversite öğrencileri sayesinde canlanıyor

14:24 21 Aralık 2017
Masallar üniversite öğrencileri sayesinde canlanıyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) öğrencileri, çocuklar için her hafta bir Türk masalını canlandırıyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, GAÜN ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında, GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından "Masal Atölyesi" oluşturuldu.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür'ün desteği ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Neslihan Ertural'ın koordinatörlüğünde, Bey Mahallesi'nde bulunan Oyun ve Oyuncak Müzesi'nde hayata geçirilen atölyede, masallar, danslar, tekerlemeler ve çocuk oyunları okul öncesi dönemi çocukları için sergileniyor.

Açılamada görüşlerine yer verilen Ertural, Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından her hafta bir Türk masalının, Sanatsal Kurgu ve Türk Halk Bilimi dersi kapsamında çocuklara sergilenen bir oyun haline dönüştürüldüğünü belirtti.

Geçtiğimiz yıldan bu yana uygulanan projenin, bu yıl boyunca da devam edeceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ertural, şunları kaydetti:

"Uygulamalı Halk Bilimi bağlamında yapılan bir çalışma içerisine de giriyor. Bu çalışmayla masallarımızın müzede somut olmayan bir halk kültürü unsuru olarak somutlaştırılarak sergilenmesi sağlanıyor.

Türk ve dünya masallarından seçilen masallar ve Dede Korkut hikayelerinden faydalanılıyor. Yapılan çalışmaların sonunda da toplandığında halk oyunu bölümü öğrencileri, sergiledikleri masalları, halk oyunlarını, dansları, çocuk oyunlarını, tekerlemelerini yine uygulamalı halk bilimi içerisinde yer alan teorilerle inceleyerek bitirme ödevlerine aktarıyor. Ayrıca bu çalışma, uygulamalı halk bilimi çalışmalarının yanı sıra dünya da ve Türkiye'de Somut Olmayan Kültürel Mirasın Müzelenmesi çalışmaları kapsamına da giriyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.