Gaziantep

GSO Meclisi toplantısı

19:01 27 Aralık 2017
GSO Meclisi toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, gelecek yılın başında savunma sanayine destek verecek üretimlerin yapılması için tahsis edecekleri yerin çalışmalarını bitirmiş olacaklarını belirtti.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, GSO Meclisi toplantısında katılan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, burada yaptığı konuşmada, 2017 yılının genel olarak iyi geçtiğini, birçok algı operasyonuna rağmen Türkiye'nin yoluna devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan istihdam seferberliğine Gaziantep'te "artı 27 bin" yeni istihdamla destek verildiğini ifade eden Koçer, taahhüt edilen rakamın ise 15 bin olduğunu hatırlattı.

Koçer, "Bu da Gaziantep'in konuya ne kadar çok önem verdiğini gösteriyor. Bu katkıya destek veren bütün sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Gaziantep her alanda hızla büyüyor. Yeni yılda inşallah her alanda başarılı işlere imza atacağımız bir yıl olacak." ifadesini kullandı.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu da GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde (GSO-MEM) bin kişiye eğitim vereceklerini vurguladı.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bunun 500'ü Suriyeli, 500'ü Türk vatandaşı olacak. İlk olarak 3 hafta dil eğitimi vereceğiz. Sonrasında mesleki eğitimlere geçeceğiz. Eğitimlerin masraflarını yurt dışından temin ettiğimiz kaynaklarla karşılıyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanlığı temsilcileriyle sanayicilerimizi GSO-MEM'de düzenlediğimiz toplantıda bir araya getirdik. Savunma sanayi konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk. Önümüzdeki yılın başlarında savunma sanayine destek verecek olan üretimlerin yapılması için tahsis edeceğimiz yerin çalışmalarını bitirmiş olacağız."

Konukoğlu, geçen günlerde gerçekleştirilen Gaziantep-Irak İş ve Yatırım Forumu'na değinerek, "Irak'tan gelen heyetle işbirliği çalışmaları gerçekleştirdik. Görüşmeler sonucunda Irak ile yapabileceğimiz işbirliklerini belirledik." ifadesini kullandı.

- İhracat için 7/24 hedefi

Adil Sani Konukoğlu, 2018'de yeni bir uygulamaya başlayacaklarına işaret ederek, "Sloganımızı, '7 gün, 24 saat çalış ve ihracatı gerçekleştir' olarak belirledik. Hepimiz var gücümüzle çalışarak, ülkemizi lider ülke konumuna getirmeliyiz. Şu anda ciddi hamleler yaparak güçlenen bir ekonomimiz var. Yüzde 11,1 oranında bir büyüme sağladık. Bu büyümeyi devam ettirebilmenin tek yolu çalışmak ve yaptığımız ürünü ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlamak." açıklamasında bulundu.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise 2017'nin jeopolitik ve küresel piyasalardaki riskler ve olumsuzluklardan dolayı zorlu bir yıl olduğunu, sanayiciler olarak üretimin ve istihdamın korunması ve sürdürülebilirliğe dikkat ederek olumlu bir sene geçirdiklerini ifade etti.

Topçuoğlu, "Hükümetin Kredi Garanti Fonunda sağladığı kolaylıklar ve bunların zamanlamasının piyasalarda yarattığı olumlu etkiyle 2017'yi ülke olarak yüzde 7 büyümeyle kapatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.