Gaziantep

Şampiyon güllecinin hedefi olimpiyatlar

11:22 18 Ocak 2018
Şampiyon güllecinin hedefi olimpiyatlar

FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep'te üç yıl önce başladığı disk ve gülle atmada Türkiye şampiyonlukları bulunan 14 yaşındaki Lütfi Demir, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek istiyor.

Beden eğitimi öğretmeninin yeteneğini fark ederek atletizme yönlendirmesiyle atıcılığa başlayan Lütfi, son 2 yılda 16 yaş altı kategorisinde 12 Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından belirlenen 50 metre barajını da iki kez aşan genç sporcu, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmeyi hedefliyor.

Lütfi Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılığın zor ve disiplinli çalışma gerektiren bir spor olduğunu söyledi.

Bu spora başladığı ilk yıl derece alamadığını aktaran Lütfi, "Başlarda 27 metreye atabiliyordum. Çalışarak bunu artırdım. Türkiye şampiyonalarına katılmaya başladım. TAF tarafından belirlenen 50 metre barajını 50,10 ve 52,90 ile aştım." dedi.


- "Ukraynalı Gerd Kanter'i örnek alıyorum"


Büyük başarılar için çok çalışması gerektiğinin bilincinde olduğunu dile getiren Lütfi Demir, şunları kaydetti:

"Bir gün antrenman yapmazsanız geriye düşüyorsunuz. Diğer sporlarda devam etmeseniz bile kendinizi çok çabuk toparlayabilirsiniz. Hiç aksatmadan yapmanız gerek. 12 Türkiye şampiyonluğum var. En iyi derecelerim 52,90 ve 58,65. Bundan sonraki hedefim milli olup, olimpiyatlara katılmak. Bu branşta Ukraynalı Gerd Kanter'i örnek alıyorum. İlk başladığım zamanlarda ailem derslerime engel olacağını düşündüğü için karşı çıktı. Ben sporu da okulu da bir arada götürdüm. Her sene takdirname aldım."


- "İnşallah önümüzdeki yıl milli takımda olacak"


Antrenör Aynur Erdoğan da Lütfi'nin çok yetenekli olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Üç yıl önce küçüklerde top fırlatmada 85 metreyle rekor kırdı. Çok yetenekli olduğunu görünce disk ve gülle atmaya yönlendirdik. Kısa zamanda 16 yaş altı kategorisinde 12 Türkiye şampiyonluğu elde etti. Disk atmada barajın üstünde atış yaptı. Gülle atmada da baraj 12,90 ama Lütfi 4 kiloda 15 metre atıyor. Çok azimli ve çalışkan. Kar, kış, çamur demeden düzenli olarak antrenmanlarına devam etti. İnşallah önümüzdeki yıl milli takımda olacak."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.