Gaziantep

Emekli aylığını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

16:55 13 Şubat 2018
Emekli aylığını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

Gaziantep'in Araban ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki emekli Vakkas Kiraz, bir aylık maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

SGK'dan serbest meslek sahibi olarak emekli olan 83 yaşındaki Kiraz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na desteğini iletmek üzere Araban Kaymakamı Emin Bağlı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretinde harekata katılan Mehmetçikler için dua ettiğini ve onlara desteğini göstermek için bir aylık maaşını Mehmetçik Vakfı'na bağışlamak istediğini belirten Kiraz, "Harekata katılan kahraman Mehmetçikleri Allah'a emanet ediyorum. Allah onların gücünü kuvvetini arttırsın, Allah yar ve yardımcıları olsun. Ben ve eşim, kıldığımız vakit namazlarında kahramanlarımıza dua ediyoruz." dedi.

- "Çağırsalar bir dakika bile durmam"

Vatani görevini topçu olarak yaptığını anlatan Kiraz, gazetecilerin, "Zeytin Dalı Harekatı'na katılman için askere çağırsalar gider misin?" şeklindeki sorusu üzerine, gözyaşları içerisinde "Hemen şimdi giderim, bir dakika bile durmam." karşılığı verdi.

Kaymakam Bağlı, yaptığı bağış ve sergilediği duyarlılık için Kiraz'a teşekkür etti.

Görüşmenin ardından Kaymakam Bağlı, bir aylık maaşını yanıda getiren Kiraz’ı, Mehmetçik Vakfı hesabına yatırması için bir görevliyle birlikte bankaya yönlendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.