Gaziantep

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

19:32 20 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Arabanlılar, Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için giden komandoları Türk bayraklı sevgi gösterisi ve dualarla cepheye gönderdi.

Araban ilçesinde vatandaşlar, Suriye’nin Afrin bölgesindeki "Zeytin Dalı Harekatı"na katılmak üzere bu sabah Adıyaman'dan yola çıkan Jandarma Komando Özel Hareket (JÖH) Taburuna bağlı askerlerin ilçe merkezinden geçişi sırasında Türk bayraklı sevgi gösterisinde bulundu.

Araban Kaymakamı Emin Bağlı, Recep Tayyip Erdoğan Parkı önünde komandoları taşıyan araçları durdurarak, Komando Tabur Komutan Yardımcısına Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı verdi.

Kaymakam Bağlı, burada yaptığı açıklamada, ''Size bu Kur’an-ı Kerim’i sizi zırh olarak koruması için veriyorum. Rabbim bu Türk bayrağını da Afrin’de şerefle dalgalansın inşallah. Allah yar ve yardımcınız olsun.'' dedi.

Araban Belediyesi görevlileri de 2 kurban keserek harekata destek verdi.

Yapılan konuşma ve duaların ardından askerleri taşıyan otobüsler ile zırhlı araçlar, vatandaşların, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Ya Allah Bismillah Allah’u ekber'' sloganlarıyla, Afrin'e doğru yola çıktı.

Karşılama programına, Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Araban İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Taşkın Kılıç, İlçe Emniyet Amir Vekili Mahmut Şakir Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, MHP Araban İlçe Başkanı İskender Gör ve yüzlerce vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.