Gaziantep

Alzaymır hastalarına moral destek evi

11:51 23 Şubat 2018
Alzaymır hastalarına moral destek evi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında, alzaymır hastalarının kaliteli zaman geçirmesini sağlamak amacıyla gündüz yaşam merkezi kuruldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez, il genelinde yaşayan bin alzaymır hastasının sosyal yaşama katılmasını amaçlıyor.

Bu kapsamda alzaymır hastalarının, keyifli ve kaliteli zaman geçirmesi, sosyal yaşama katılmaları, hasta yakınlarının desteklenmesi sağlanacak.

Alzaymırlı kişilerin gündüz bakımlarını yaparak hasta yakınlarının bir nebze nefes almalarını hedefleyen Alzaymır Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi, hastalığın ilerleme hızını yavaşlatarak, bireylerin aktif yaşlanmasına katkı sunacak.

Merkezde, alzaymır hastalarına ihtiyaç duydukları konularda psikolojik ve danışmanlık desteği verilecek, eğitimlerle bilinç oluşturulacak.

- Hafıza oyun atölyeleri oluşturulacak

Hastaların keyifli ve kaliteli zaman geçirmesini sağlayacak müzik, el sanatları, spor, hafıza oyun atölyeleri oluşturulacak. Hastalıklarının gerektirdiği rehabilitasyon hizmetleriyle hastalığın seyrinin yavaşlatılmasına yönelik çalışmalar yürütülecek. Hasta ve hasta yakınların yaşam kalitesi artırılacak. Hasta yakınları bakım konusunda bilgilendirilecek, uzmanlarla buluşturulacak.

Ayrıca merkezde hasta yakınlarının başvurusu ve yapılacak değerlendirmenin ardından kendilerine verilecek cihazla yakınlarını harita üzerinden gerçek zamanlı olarak takip edebilecekleri sistem kuruldu. Hasta internet üzerinden izlenebilecek, bu sayede hem hasta, hem de hasta yakınları kendilerini daha güvende hissedecek.

Alzaymır Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi, bariyersiz bir yapı olarak inşa edildi. Bununla birlikte ergoterapi alanı, uyku odası, mescit, toplantı salonu, hobi bahçesi, spor ve müzik odaları, el sanatları atölyesi, hem hasta, hem de hasta yakınlarının kullanabileceği fiziksel aktivite alanı, hastalar için yürüme tırabzanı, yürüyüş yolu, tam teçhizatlı acil müdahale odası, hastalığa uygun oyunlar, alzaymır hastaları için önem arz eden mavi ve turuncu renkler bina içerisinde kullanılarak hastalar için güvenli ortamlar oluşturuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.