Gaziantep

"Sayısallaşma kültürü" Gaziantep'te ele alınacak

14:53 07 Mart 2018
"Sayısallaşma kültürü" Gaziantep'te ele alınacak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ICT MEDIA ve Harput Ajans işbirliğiyle düzenlenecek Anadolu Bilişim Buluşmaları'nın ikincisi "sayısallaşma" ana temasıyla Gaziantep'te gerçekleştirilecek.

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde 8-9 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecek Anadolu Bilişim Buluşmaları'nda, kamu otoriteleri, bilişim dünyası ve sivil toplum kuruluşları bir araya getirilerek, sayısallaşma ekseninde Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek teknolojiler konuşulacak.

Üretimin kalbi olan Anadolu'yu dünyanın vizyonuyla buluşturmayı amaçlayan Anadolu Bilişim Buluşmaları sayesinde işbirliklerinin derinleştirilmesi, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve üretimde inovasyonun arttırılması, tüm bunlarla birlikte hem bölgesel hem de ulusal ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor.

Etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarının yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla GSM operatörlerinin yöneticileri, bilişim şirketlerinin CEO'ları, akademisyenler ve bilişim profesyonelleri katılıyor.

Organizasyonda sektörün önde gelen kamu, şirket ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, "sayısallaşma" ana teması altında "e-çözümler, e-ticaret, akıllı şehirler ve endüstri 4.0" gibi konuları ele alacak.

Anadolu Bilişim Buluşmaları, bölgenin ekonomik performansına doğrudan katma değer oluşturacak şekilde, vizyon konuşmaları, teknoloji platformları, eş zamanlı oturum, panel ve konferansların yanı sıra kullanıcı deneyimleri, sosyal etkinlikler, forumlar ve özel proje konularını barındıracak.

- Politika belirleyiciler ve sektör, teknolojiyi konuşacak

Anadolu Bilişim Buluşmaları kapsamında bölgede, Türkiye'de ve dünyada teknolojinin odağındaki konular, politika belirleyiciler, sektörün önde gelen firmalarının temsilcileri ve akademisyenler tarafından ele alınacak.

Buluşmalarda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir etkinlik de gerçekleştirilecek.

E-ticaret ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı'nda kadın girişimcilere GAÜN'den sertifikalı eğitim verilecek. Etkinliğin eğitim içeriği KOSGEB, PTT ve Hepsi̇burada tarafından sağlanacak.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, etkinlikle ilgili değerlendirmesinde, sayısallaşmanın kamu, şirketler, sanayi, şehirler ve insanlar için giderek daha önemli hale geldiğini belirtti.

Prof. Dr. Gür, GAÜN olarak "sayısallaşma" ana teması altında Anadolu Bilişim Buluşmaları'na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydederek, etkinliğin hem Gaziantep hem de Türkiye'nin ekonomi, sanayi ve bilişim sektörüne önemli katkılar sunacağını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.