Gaziantep

Büyükşehir "Yeşil Başkentler Kongresi"ne katılacak

11:23 20 Mart 2018
Büyükşehir "Yeşil Başkentler Kongresi"ne katılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından yapılacak Uluslararası Yeşil Başkentler Kongresi'ne katılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Belediyeler Birliğince, Konya'da 8-12 Mayıs tarihlerinde Uluslararası Yeşil Başkentler Kongresi düzenlenecek.

Anadolu Selçuklu Devleti'ne başkentlik yapan Konya'nın ev sahipliğindeki kongre için dünya genelinde geçmişte veya halen başkent olan 238 şehre, bilimsel kimliğiyle öne çıkmış ilk bin 125 üniversiteye, Dünya Belediyeler Birliği ve bağlı 273 birliğe davetiye gönderildi.

Rio sözleşme sayfalarında ve UNICEF yetişkin eğitimi sayfasında duyurular yapıldı.

Türkiye'de 81 ilin valilikleri, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları ve Türkiye'deki 186 üniversite de kongreye davet edildi.

Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda bilim ve tecrübe insanıyla yöneticinin katılacağı kongrede, yeşil doku ve şehrin yaşam kalitesini oluşturan değerleri gündemde tutmakla birlikte Türkiye'deki ve dünyadaki çevreci gelişmeler karşılıklı tartışılacak. Böylece yıllar sonra evrensel değerlerle yaşanabilir şehirlerin çerçevesi çizilerek geleceğin kent vizyonu ortaya konacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Nizip Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alanı Ekopark Projesi başta olmak üzere toplamda 8 projeyle kongreye kabul edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.