Gaziantep

Sosyal Güvenlik Haftası

15:53 15 Mayıs 2018
Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Uzun, il müdürlüğünde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, istihdam rakamlarına değinerek Gaziantep'te de sayıların arttığını söyledi.

Emekliler için Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi biner lira ikramiye verileceğini anımsatan Uzun, sigortanın önemine dikkat çekti.

SGK alanındaki güncel değişikliklere de değinen Uzun, şunları kaydetti:

"Sigortası olmayan vatandaşlarımız, genel sağlık sigortası kapsamında 60,89 lira ödenmesi durumunda sağlık hizmetlerinden faydalanması sağlanmıştır. Gençlerimizin eğitimlerini sürdürmeleri durumunda 25 yaşını geçmemek üzere 2 yıl süreyle GSS kapsamına alınmayarak hak sahipliğinin devamı sağlanmıştır. Yükseköğrenim öğrencilerinin 25 yaşını doldurdukları tarihe kadar 4/a kapsamında sigortalı olmaları halinde maaşlarının kesilmemesi sağlanmıştır. Emeklilerimize promosyon ve bayram ikramiye imkanı getirilmiştir. Bağkur sigortalılarımıza 5 puanlık indirim getirilmiştir. Muhtarlarımızın 4/b primleri hazine tarafından karşılanmaktadır. Bağkur sigortalılarımıza ihya imkanı getirilmiştir. Elektronik alt yapımızın geliştirilmesi sayesinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesi sağlanmıştır. Sigorta prim borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.