Gaziantep

Görme engelli aşçı adayları yarıştı

15:58 15 Mayıs 2018
Görme engelli aşçı adayları yarıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şubesinin iş birliğiyle yürütülen "Görme Engelli Kursiyerler Aşçılık" projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim programı sonunda yemek yarışması düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezinde 4 kategoride düzenlenen yarışmada, kente özgü lezzetler de sergilendi.

Jüri üyelerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, büyük bir titizlikle değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Yemekleri değerlendirirken çok zorlandıklarını dile getiren Çelebi, şunları kaydetti:

"Onların engel durumu ne aklımıza geldi ne de göz önünde bulundurduk. Lezzet özelinde samimi bir tartışmaya girdik. Yemekleri birbirinden ayırmak çok zordu. Kritik ayrıntıları ortaya koyduk. Damak tadımıza, emeklere ve zorluklara göre tümünü ayrı ayrı değerlendirdik. Bu arkadaşlar normal insanlarla yarışabilir düzeydeler."

Değerlendirme sonunda en iyi yöresel uygulamada "Gavurdağı" salatasıyla Mehmet Kılıçparlar ve Mesut Topuz, en iyi sunumda "Bastık" tatlısıyla Nazlı İnce, en iyi baharat kullanımında "Mercimek çorbası"yla Büşra Aslan, en zor yemek kategorisinde "Alinazik" yemeğiyle Zerrin Fatma birinci oldu.

Yarışmanın ardından birincilere çeşitli mutfak aletleri hediye edildi ve sertifika verildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.