Gaziantep

Türk ve Suriyeli işverenlere yönelik İSG mevzuatı semineri

12:04 17 Mayıs 2018
Türk ve Suriyeli işverenlere yönelik İSG mevzuatı semineri

Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) ve Uluslararası Çalışma Örgütünce (ILO) hayata geçirilen proje çerçevesinde Türk ve Suriyeli iş adamlarına yönelik, "İşverenler için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Mevzuatı Seminerleri verildi.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, iş dünyasında çok daha önemli hale gelen İSG konusunda özellikle işverenleri bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen, GSO-MEM-İLO işbirliği projelerinin ilk adımlarından ve özellikle işveren seviyesinde bilgilendirmelerin yapıldığı seminerler başladı.

İki gün süren eğitimlerin ilk günü, Türk işverenlere yönelikken, ikinci gün sadece Suriyeli işverenlere program yapıldı.

Türk ve Suriyeli işverenlerin büyük ilgi gösterdiği seminerlerde, başta İSG mevzuatı, 6331 asyılı İSG Kanunu gerekçeleri, İSG Kanunu amaç ve kapsamı, tehlike sınıfları ve önleyici yaklaşım ve mevzuatta risk değerlendirmesi gibi konular ele alındı.

Program sonunda Suriyeli işverenler, Türk kanun ve mevzuatlarına uyum sağlamak için işletmelerinde gereken tedbirleri hızlı bir şekilde almaya başladıklarını ve eksikliklerini en kısa zamanda telafi edeceklerini belirttiler.

ILO ISG Uzmanı Nefise Burcu Ünal'ın eğitmen olarak katıldığı seminerde, hem Türk, hem de Suriyeli işverenlerin İSG konusunda geldikleri noktayı tahlil etme imkanı bulmaları, katılımcılara önemli faydalar sağladı.








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.