Gaziantep

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 171 yaşında

15:19 22 Mayıs 2018
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 171 yaşında

Tapu ve Kadastro Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın yaklaşık 2 asırlık bir tecrübe ile mülkiyetin güvencesi ve devlet geleneğinin belleği olduğunu belirtti.

Aslan, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilatının kuruluşun 171. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, taşınmaz mallara yönelik politikaları belirleyen ve yöneten lider bir kurum olduklarını kaydetti.

Teşkilatın, Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurularak günümüze kadar görevini sürdürdüğünü anımsatan Aslan, verdikleri hizmetlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip olan Tapu ve Kadastro Teşkilatı, web-tapu, e-terkin, e-hicaz, tapu-takas, parsel sorgulama ve e-randevu gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Web-tapu projesi ile vatandaşlarımızın tapu müdürlüğüne gitmeden, e-devlet portalı üzerinden ulaşabilecekleri, elektronik ortamda taşınmazlarını yönetebilecekleri, hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemlerini yapabildikleri bir sistem hayata geçirilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.