Gaziantep

Türk ve Suriyeli çocuklara bayramlık verildi

15:34 11 Haziran 2018
Türk ve Suriyeli çocuklara bayramlık verildi

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (İyilikder) Ramazan Bayramı öncesi 10 bin Türk ve Suriyeli çocuğa kıyafet yardımında bulundu.

İyilikder'den yapılan açıklamaya göre, derneğin yardım koordinasyon merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar kendi kıyafetlerini seçmenin mutluluğunu yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İyilikder Gaziantep Bölge Sorumlusu Talip Çelik, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde çocuklara bayramlık hediye ettikleri belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere düzenli bir şekilde yardım ulaştırmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 10 bin çocuğu giydirmiş olduk. Bunların sevincine ortak olduk. Onların bayram sabahı bizim görmediğimiz zamanda dahi sevinçlerinin devam ettiğini bilmek bizleri mutlu ediyor. Resulullah, 'kim iyi bir çığır açarsa amel defteri kapanmaz, öldükten sonra da o amel defterine o güzellikler yazılır' diyor. Bizlerde bu çalışmalarımızla, iyiliğe olan tutkumuzla bu hadisi şerifine hep beraber mazhar oluruz inşallah. Ayrıca bu ramazanda 3 bine yakın ihtiyaç sahibine gıda paketi dağıttık. Biz aile eksenli bir vakıfız. Çalışmalarımıza ailemizle birlikte katılırız. Allah hepinizden razı olsun."

Çelik, Kilis Valiliği ile birlikte Suriye'de de 3 gün iftar programı düzenledikleri aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.